В Україні за останній тиждень значно подорожчав бензин і дизельне паливо.

Про це повідомляє ресурс Enkorr з посиланням на дані щоденного цінового моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Так, середня ціна по країні бензину А-92 і А-95 зросла на 11 коп./л і склала відповідно 27,32 грн/л і 28,33 грн/л, у той час як дизельне паливо подорожчало на 10 коп./л і тепер продається у середньому за 27,73 грн/л).

З тим, як змінилися ціни на бензин та дизельне паливо на заправках основних вітчизняних мереж можна ознайомитися у зведеній таблиці.

Ціни на бензин, таблиця enkorr
Ціни на бензин, таблиця enkorr

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Однією з основних причин підвищення цін на пальне в Україні експерти називають несвоєчасну реакцію українських мереж АЗС на зростання світових цін на нафту, яке спостерігається ще з осені минулого року. Так, з жовтня 2020 року ціна на нафту виросла з $ 37 до 67 доларів за барель. Більш того, за прогнозами, ціни на нафтопродукти в Україні продовжать зростати.

"Чому так рвонули ціни на заправках саме в лютому? Зростання було нерівномірним і відкладеним. Ми очікували підйому щотижня з середини грудня. Найбільший гравець ринку - група «Приват» вперше з початку листопада підняла ціни тільки 27 січня, хоча нафта на той час вже виросла в півтора раза", - пояснює директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

Нагадаємо, Ціни на електроенергію можуть підскочити в рази: до чого готуватись українцям

Як повідомляв Знай.uа, Лазебна готує допомогу українцям після зростання тарифів: "Є дві програми".

Знай.uа писав, паливо і газ злетіли в ціні на карантині, українці вимагають перерахунку: не наїздишся.