У понеділок, 17 травня, о 21:00 на каналі «Україна» відбудеться прем'єра серіалу «Врятувати Віру». У центрі сюжету – подружжя Віра і Віктор Новікова, у відносинах яких починаються проблеми. Цим спробує скористатися ефектна адвокат на ім'я Ельза, роль якої втілила популярна актриса Юлія Такшина.

Про зйомки у в'язниці, виховання синів і своє життєве кредо актриса розповіла нам в інтерв'ю.

Юлія Такшина
Юлія Такшина

Юлія, які сцени в цьому серіалі вам особливо запам'яталися?

Особливо запам'яталися зйомки у в'язниці. На щастя, вона недіюча. Але все одно енергетика і все, що супроводжувало цьому місцю розташування, там було присутнє. Було дуже холодно в той день, погода вередувала, як ніколи – ми заходили в кадр, коли світило яскраве сонце, а закінчували, коли йшов моторошний сніг і було дуже темно. Абсолютно божевільні перепади. І звичайно, всі ці тюремні камери, карцери. До цього знімали в різних СІЗО, але це були локації біля або спеціально побудовані декорації. А в справжній в'язниці вперше знімалася. Думаю, надовго запам'ятаю цей день.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Юлія Такшина
Юлія Такшина

У вас підростають два захисника. Які відносини між вашими синами – є суперництво або вони друзі?

Постійне суперництво, особливо за мою увагу. Вдома постійно жаліються один на одного, їм вигідно іншого брата виставити в нехорошому світлі. Припустимо, старший приніс двійку, а молодший сміється. Я вчу, що потрібно навпаки підтримувати, адже вони брати. Але думаю, вони це переростуть, це нормальний дитячий стан. Дивлюся, у кого погодки – плюс-мінус однакова поведінка у діток. Але мене дуже радує, що коли складається якась некомфортна для обох ситуація, вони об'єднуються і один за одного стоять горою. Це дуже здорово.

Юлія Такшина
Юлія Такшина

Під час локдауну вам напевно довелося бути і мамою, і вчителькою, і нянькою, і аніматором. Складно вам дався цей період?

Я із заздрістю читала пости, в яких люди писали, що їм нічого робити, що вже всі фільми переглянуті і книги перечитані. А я за час того самого першого локдауну навесні 2020 року реально втратила 4 кілограми і, доповзаючи до ліжка, засипала блискавично. Школа і система освіти не були до такого готові. Думаю, ні в одній країні світу. Все це було дуже складно – і вчителі перебудовувалися, і діти, і звичайно ж, батьки.

Потім, коли хлопчики у вересні пішли в школу, дуже боялася, що це повториться, розуміла, що не готова на цей подвиг ще раз. Слава Богу, більше локдаунів не було, тільки після новорічних канікул буквально на тиждень продовжили. Я бажаю всім нам, щоб ми більше ніколи цього не переживали, тому що було дійсно дуже важко. У кожного вчителя своя платформа, свої паролі. У мене двоє дітей, потрібно кожного контролювати. Якщо цього не зробити, вони будуть де завгодно, тільки не на уроці. Під столом, на столі, під стелею, але не біля комп'ютера. А у кого п'ятеро-шестеро дітей – я взагалі не розумію, як батьки справлялися. Ми іноді навіть не встигали поїсти за 15 хвилин перерви, тому що потрібно було встигати підключатися до Інтернету, а бувало, щось зависало.

Юлія Такшина
Юлія Такшина

У вас досить популярна сторінка в Instagram. Багато акторів кажуть, що створюють сторінку, тільки тому що це частина професії. Ви її теж так сприймаєте або вам найважливішою є зворотній зв'язок з підписниками?

По-перше, мені цікаво, тому що підписники вже сформували мій напрямок в Instagram. По-друге, мені подобається ділитися історіями, яких відбувається дуже багато – починаючи аеропортом і закінчуючи знімальними локаціями, зустрічами з відомими людьми і подорожами. Мені є, що розповісти, і хочеться цим поділитися. А людям цікаво побачити виворіт кінозйомочного процесу, тому що бувають дуже кумедні випадки.

Я веду сторінку сама, пам'ятаю, хтось із професіоналів подивився і сказав, що я взагалі все роблю неправильно. Але я не прагну до кількості, мені дуже подобаються мої підписники. Вони делікатні, я практично ніколи не зустрічаю негативних коментарів, мене це шалено радує.

Юлія Такшина
Юлія Такшина

Яку пораду, дану вам коли-небудь, ви вважаєте найціннішою у Вашому житті?

Складне питання. Мене часто запитують про моє кредо по життю. Воно дуже спірне, але тим не менш так чи інакше я грунтуюся на тому, що все, що не дається – все на краще. Якщо сприймати будь-який вчинок або ситуацію з негативом і впиватися їм, ні до чого хорошого це не призведе. Інша справа – розглядати це з точки зору того, що воно дано тобі для чогось, щоб вивести тебе на новий рівень, це дає сили рухатися вперед. Може, ми рухаємося не в тому напрямку, і ось нам була дана ця зупинка у вигляді локдауна, щоб подумати, переосмислити. Багато людей кардинально поміняли своє життя. Хоча зі мною багато сперечаються з цього приводу. Починають наводити страшні приклади, мовляв катастрофи – це що, теж на краще? Звичайно, це дуже філософська і об'ємна тема. Але коли трапляються якісь негаразди, коли поганий настрій або щось не клеїться, сприймаючи їх з цієї точки зору, стає жити легше і краще.