Археолог виявив 27 меморіальних старовинних церемоніальних майя у Мексиці лише за допомогою онлайн-карти.

Такеші Іномата натрапив на карту виявлення та діапазону світла (LiDAR) онлайн, яка була вільною у використанні. Віддалена система Лідар використовує світлові імпульси для обчислення відстані від Землі для отримання точної 3D-інформації.

Такеші Іномата використовував карту виявлення та діапазону світла, яку він знайшов в Інтернеті, щоб відстежувати місця, які інакше було важко знайти за допомогою наземних опитувань.

Дослідник використав карту виявлення та діапазону світла, яку він знайшов в Інтернеті, щоб відстежувати місця, які інакше було важко знайти за допомогою наземних опитувань.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Це полегшує відстеження сайтів, які інакше було б важко знайти у наземних опитуваннях.

Він оглянув лазерну карту, яка охоплювала 2400 квадратних миль мексиканських штатів Табаско та Чіапаса.

Карта одного з 27 сайтів, які він виявив, отримав назву Буенавіста +5

Незважаючи на низьку роздільну здатність, вчений зміг визначити низку контурів, які відзначали археологічні пам'ятки, які він позначив як обрядові основи.

Науквець оглянув лазерну карту, яка охоплювала 2400 квадратних миль мексиканських штатів Табаско та Чіапаса. Урочисті місця було знайдено у всьому місті майя Моральної Реформи.

Незважаючи на низьку роздільну здатність, він зміг визначити низку контурів, які відзначали археологічні пам'ятки, які він позначив як обрядові підстави.

"Також чудово, що вони мали дуже стандартизовані прямокутні формації", - сказав пан Іномата.

Він додав, що наявність цього формально-обрядового комплексу в цей ранній період свідчить про те, що певні ритуали та релігійні ідеї поширюються на широку територію, коли люди приймають нові способи життя.

Його відкриття 27 місць ще не було рецензовано, але він сподівається, що це зрештою виявиться безцінним для вивчення давньої культури. Професор археології в Університеті Арізони здійснив свій прорив невдовзі після того, як він провів дослідження на місці Ceibal у Гватемалі, де він виявив церемоніальний комплекс, датований від 1000 до 900 до н.

Нагадаємо, що а рхеологи дізналися, що перші люди з'явилися набагато раніше, ніж усі думали: у розпал останнього льодовикового періоду.

Раніше ми повідомляли, що це відкриття переверне світ: археологи виявили піраміди, які випередили єгипетські - з них спостерігали за космосом.