Стало відомо, що ізраїльські дослідники виявили раннє зображення Ісуса Христа. Про це повідомляє Don't Panic.

Слід також зазначити, що це зображення значно відрізняється від усіх відомих раніше, і більш сучасних портретів Ісуса.

Так, на цій стародавній фресці зображений молодий чоловік без бороди і з кучерявим волоссям, а також великими очима та довгим носом.

Ця неймовірна знахідка була виявлена ​​у старовинній церкві міста Шівта, що на півдні Ізраїлю.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Слід наголосити, що ця невелика церква використовувалася як хрестильня, а на фресці, швидше за все, зображена сцена хрещення самого Ісуса Христа.

А що ж пише Біблія про зовнішність Ісуса? Прямо там про це не говориться, але Святе Письмо дає невелике уявлення про його зовнішність.

Ісус був євреєм і, швидше за все, успадкував від матері семітську зовнішність (Євреїв 7:14). Навряд чи риси його обличчя були якісь виняткові. Одного разу Ісус таємно прийшов із Галілеї до Єрусалиму, і його не впізнали (Івана 7:10, 11). До того ж серед своїх найближчих учнів він, зважаючи на все, не виділявся зовні. Згадаймо, що Іуді Іскаріотові навіть довелося вказати на Ісуса озброєному натовпу людей, щоб ті знали, кого схопити.

Скрін, відео YouTube Ісус
Скрін, відео YouTube Ісус

Чи в Ісуса було довге волосся, адже в Біблії сказано, що "якщо чоловік носить довге волосся, то для нього це безчестя".

Ісус носив бороду. Він дотримувався іудейського закону, в якому чоловікам наказувалося: "Не псуйте край бороди".

Нагадаємо, що археологи розкопали в Єрусалимі підтвердження пророцтва Ісуса: Другий Храм знову на поверхні з його таємницями.

Раніше ми повідомляли, що знавець Біблії переконав службовців церкви поховати себе живцем, щоб воскреснути, як Ісус: процитував слова Писання.