Володимир та Олена Зеленські разом уже 28 років, хоча познайомилися ще у стінах криворізької гімназії, навчаючись у паралельних класах.

Щоправда, особливо тоді вони не спілкувалися, хоч нинішній президент України каже, що закохався у свою обраницю з першого погляду.

Олена та Володимир Зеленські, фото: Офіс Президента України
Олена та Володимир Зеленські, фото: Офіс Президента України

Після початку політичної кар'єри колишнього артиста увага до подружжя посилилася багаторазово, і зараз, під час повномашстабної війни, коли увага всього світу прикута до Президента України, раз у раз у мережі "спливають" рідкісні архівні фото подружжя, яке ілюструє історію кохання першої пари країни.

Після 16-ї річниці весілля (подія відбулася 6 вересня 2003-го) Олена розповіла в одному з інтерв'ю, що знала Зеленського у гімназії просто тому, що він був відомий усім. Так, Зелений, а потім Вован (такі прізвиська учні дали майбутньому президентові) був "зіркою" школи та постійно перебував у центрі уваги.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Володимир Зеленський у школі

Володимир Зеленський у школі

Володимир Зеленський у школі

Сам же Зеленський згадує, що у навчальному закладі був одним із перших модників. Разом із друзями однокласниками, які пізніше склали кістяк "Квартал 95", він щільно "сидів" на музиці The Beatles та "Браво", носив напрасовані штани з підтяжками, піджак у клітинку та особливу увагу приділяв зачісці - на що йшла неймовірна кількість гелю для укладання. Якщо було потрібно, школяр не уникав бійок, але на рожен ніколи не ліз. Іноді прогулював уроки, але з "поважної" причини або для занять спортом, або для репетицій номерів у дитячому будинку творчості.

Володимир Зеленський у молодості

Олена Кияшко (дівоче прізвище Зеленської) була трохи молодшою, навчалася в іншому класі і не була такою "публічною". Зустрічатись почали вже після закінчення гімназії, коли вона була студенткою Криворізького національного університету на будівельному факультеті, а він навчався в економічному інституті.

Володимир та Олена Зеленські, фото: Instagram
Володимир та Олена Зеленські, фото: Instagram

    Як розповів одного разу друг дитинства, актор і художній керівник "Студії Квартал 95" Олександр Пікалов (до речі, і свідок на весіллі Зеленських), майбутнє подружжя познайомилося з його подачі. Якось він узяв у Олени відеокасету з фільмом "Основний інстинкт", але повернути її попросив Володимира.

    Тоді Кияшко зустрічалася з іншим молодим чоловіком, і спочатку залицяння Зеленського сприйняла трохи прохолодно, не поспішала виявляти взаємний інтерес. Володимира ж це тільки спонукало, і через деякий час любов наповнила обидва серця.

    Володимир та Олена Зеленські зустрічалися до весілля 8 років

    Зеленська писала тексти для "квартальників" ще з часів КВК. Вона також іноді виходила на сцену, але як правило – лише за потреби. Разом їздили на гастролі з виступами, з весіллям визначилися лише через 8 років зустрічей – коли у графіку виявився вільний місяць.

    Весільні фото Володимира та Олени Зеленських

    Весільні фото Володимира та Олени Зеленських

    Весільні фото Володимира та Олени Зеленських

    За словами Володимира, ні він, ні Олена не сумнівалися, що рано чи пізно підуть під вінець, але для Зеленського шлюб сприймався як відразу ж народження дитини, а заводити дітей комік тоді не поспішав. До речі, разом жити пара стала лише після штампу у паспортах.

    Володимир та Олена Зеленські

    Справді, невдовзі після веселого весілля, яке відгуляли "квартальники", у молодят у 2005 році народилася донька. Первенця назвали Олександра, і дитину того ж року вирішили хрестити. Під час таїнства стався курйозний випадок – хрещеним батьком було обрано чоловіка Олени Кравець – Сергія, а сама актриса несподівано для себе стала хрещеною Оленою Зеленською.

    Зеленські з донькою Олександрою

    Зеленські з донькою Олександрою

    2013-го родина Зеленських стала більшою - народився син Кирило. Діти президента навчалися в одному навчальному закладі: "гризли граніт науки" в елітній Новопечерській школі.

    Сім'я Зеленських

    З самого початку сімейного життя у Зеленських встановилися традиції разом подорожувати та влаштовувати спільні домашні посиденьки та вечері.

    Володимир та Олена Зеленські

    ...Однак зараз справи державної ваги не дозволяють гаранту Конституції та першої леді регулярно їх проводити. А війна взагалі накладає суттєві обмеження на сімейне дозвілля. Втім, Олена охоче і радо супроводжує чоловіка в робочих поїздках, включаючи і закордонні.

    Володимир та Олена Зеленські на офіційних заходах та закордонних поїздках

    Володимир та Олена Зеленські на офіційних заходах та закордонних поїздках

    Олена і Володимир Зеленські, фото: Офіс Президента
    Олена і Володимир Зеленські, фото: Офіс Президента
    https://www.president.gov.ua/

    Нагадаємо, що Перша Леді Олена Зеленська була поранена після прильоту до США: під час виступу президента в ООН все було видно.

    Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський попередив про кошмар, який чекає на українців.