Це – перше революційне партнерство між італійським домом моди класу люкс та комерційною космічною компанією.

Компанії будуть розробляти нові скафандри для майбутньої висадки на місяць. Місія під назвою "Артеміда" вже запланована на 2025 рік. Вона стане першою місією, під час якою на місяць висадиться жінка. Про співпрацю пише "Axiom Space"

Новий дизайн рукавиць. Фото: Axiom Space

Майкл Саффердіні, генеральний директор Axiom Space висловив свою радість від співпраці, яка стане по істині унікальною. Він акцентував увагу на тому, що технічний досвід модного дому з сировиною, технологіями виробництва та концепціями дизайну принесе передові технології. Це допоможе забезпечити не тільки комфорт скафандра, але і врахує людський фактор, чого не було у минулій версії скафандрів.

На всіх етапах проєктування інженери "Prada" працюватимуть разом з космічною компанією. Це допоможе розробити рішення щодо матеріалів, конструктивних особливостей для захисту від особливостей перебування на Місяці.

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Про співпрацю висловився і директор з маркетингу "Prada" Лоренцо Бертеллі. Він розповів, що, нарешті рух компанії розширився і до космосу. Модний дім має за честь бути частиною проєкту новітніх скафандрів і бути причетними до нової місії на Місяці.

Новий дизайн скафандра. Фото: Axiom Space

Скафандр буде оснастять новими системами та можливостями для дослідження місяця, роботи та життя на супутнику та біля нього. Вони створені для забезпечення захисту, гнучкості в роботі в суворих умовах та необхідних досліджень. Завдяки цьому проєкту дослідження місячної поверхні буде зручним як ніколи.

Це не просто скафандри для одного проєкту, а майбутнє, яке дозволить досліджувати космос.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у NASA вважають, що на Місяці може бути життя: вас здивує, де його шукатимуть вчені

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Земля може вибухнути через астероїди, які "тягне" Юпітер: астронавт NASA попередив про долю динозаврів, потрібен щит

Також, наш портал інформував, це відбувається на Землі, Місяці та Марсі: вчені стурбовані активацією сонця – мутації, хвороби та збої через це