В Україні розпочалася низка Роидтельських субот. Зовсім недавно пройшла Покровська. і на нас чекає ще 2: Димитрієвська та Михайлівська.

У ці дні "відстань" між нашим і потойбічним світом скорочується, тому є можливість підтримати тих, що пішли, але дуже коханих. І в цьому допоможе найсильніша молитва на цей випадок.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

***

Господи, Пастире наш, прийми в Царство Своє рабів грішних (імена). Упокій душі їх і вибач їм гріхи вільні та мимовільні. Почуй молитву мою, негідного раба Твого, щоб увійшли душі близьких мені людей до Раю. Пробач і мені помисли нечисті та гріхи, щоб зустрів я всіх близьких у вічному житті. Амінь.

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

***

Димитріївська батьківська субота
Димитріївська батьківська субота

Найголовніше в таку суботу - сходити на цвинтар, якщо є можливість, і упорядкувати могили рідних, щоб там усе було чисто. Ті віруючі, які належать до греко-католицької церкви, зазвичай ставлять зажежену поминальну свічку на могилу. Православні роздають печиво, цукерки та інше дітлахам і людям похилого віку, щоб згадати загиблих.

Заборонено замовляти панахиду, якщо людина самостійно позбавила себе життя, або якщо вона не вірила в Господа. Священнослужителі ще й закликають людей іти на цвинтар, хоча хтось вважає, що цього робити абсолютно не можна цього дня.

Церква - фото Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир
Церква - фото Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир

Нагадаємо, що всього 2 молитви та ваші батьки будуть щасливі: як звернутися до Господа за найрідніших.

Раніше ми повідомляли, що Різдво 25 грудня і крапка: як пояснюється перенесення свята і чому ми таки відзначали 7 січня.

Також ми повідомляли про молитву до Божої Матері про здоров'я та благо за онуків та дітей: "Накрий своїм святим покровом, захисту від хвороби".