Українцям можуть принести чимало грошей звичайні, на перший погляд, монети. Наприклад, 2 копійки, випущені 2003 року, можна продати за 5 тисяч гривень, а буває і дорожче. Про це свідчить інформація на сайті Violity.

Колекціонери готові платити добрі гроші за деякі українські монети, які цілком можна отримати зі здаванням у магазині або випадково натрапити на них у старій куртці.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, 2 копійки 2003 року різновиду 1ДА оцінюються у 5 тисяч гривень. Головна особливість монети – рік її карбування. Загалом зовні її не відрізниш від інших. Однак вона притягується магнітом, оскільки виготовлена ​​з нержавіючої сталі.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Зазначається, що у 2003 році монети номіналом 2 копійки карбувалися для річного набору від Національного банку, тому їх тираж був невеликим. У результаті набір у продаж так і не вийшов, проте монети якимось чином потрапили до обігу.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Нумізмати із задоволенням куплять такі екземпляри, особливо у хорошому стані. Достовірно невідомо в якому тиражі карбувати монети і скільки їх було в обігу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монетка вартістю автомобіль: як виглядають 2 копійки, які продають за тисячі доларів.

Також наш портал інформував, у Національному банку українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч .