Осінь ще не завершилася, але українців вже готують до зимового сезону. Метеорологи кажуть, що погода залежатиме від полярного вихору, що зараз формується над Північним полюсом.

За прогнозом, ця зима майже не відрізнятиметься від минулого сезону, бо снігу та дощів практично не очікується. Про це пишуть на порталі Severe Weather, який складає прогнози для всієї Європи. Також про погоду взимку висловилася відома синоптикиня Наталія Діденко.

Промокле взуття взимку, фото freepik
Промокле взуття взимку, фото freepik

"Попередні прогнози - дуже умовні - опадів більше або менше, температура повітря буде вищою за норму або нижче. Звичайній людині воно ні про що не скаже - ми знаємо, що все одно взимку буде холодно і коли-небудь буде сніг", сказала вона.

Проте приблизні прогнози на зиму вже склали. Наприклад, у грудні очікується денна температура на рівні до -1 градуса, а вночі – від 0 до -8. При цьому не всі українці побачать сніг, а опади будуть мінімальними.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

А ось січень видасться навіть теплішим за грудень, проте вночі будуть заморозки до -8 градусів. Снігу також практично не очікується. У лютому температура в середньому триматиме на 0 градусів, а вночі -11. Опади випадатимуть частіше, але їх мало.

Зима, погода, фото з вільних джерел
Зима, погода, фото з вільних джерел

Нагадаємо, в Україні з'явився новий різновид штаму "Омікрон": швидко розвивається та обходить імунітет

Раніше ми писали про те, що зимові блекаути: міністр енергетики розповів, скільки українцям доведеться сидіти без світла

Як повідомляв Знай.ua, водіїв позбавлять останньої можливості економити: акциз на автогаз планують збільшити