Незважаючи на прохолодну погоду, гуляти на свіжому повітрі обов'язково потрібно, а щоб провести цей час з комфортом, можна взяти з собою термос.

Перш ніж наливати напій у термос, потрібно переконатись у його чистоті. Згодом, особливо якщо посуд довго не використовувати, в ньому може з'явитися неприємний запах і наліт, але від цього можна легко позбутися.

Як відмити термос. Фото: скрін youtube
Як відмити термос. Фото: скрін youtube

Перший спосіб з використанням оцту, який потрібно залити в термос разом із теплою водою. Залишіть його на 30 хвилин, а потім за допомогою щітки для пляшок або губки з довгою ручкою почистіть внутрішню частину термоса.

Другий спосіб із харчовою содою. Засипте порошок у термос, додайте теплої води та розмішайте до утворення пасти. Найкраще залишити соду на ніч, щоб вона усунула запах. Після цього потрібно тільки змити водою і висушити.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"
Показати ще

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Третій спосіб - з лимонним соком. Його потрібно змішати з теплою водою, але щоб він залишався концентрованим. Залийте в термос суміш і залиште на годину, а потім змийте водою. Лимон має антибактеріальну властивість та приємний аромат, завдяки чому термос очиститься від бруду, а весь неприємний запах зникне.

Лимон. Фото: скрін youtube
Лимон. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, щоб не змерзнути і не спітніти: як слід одягатися в холодну погоду - золоті правила

Як повідомляв Знай.ua, як продовжити свіжість яєць за допомогою олії: спосіб, яким користувалися наші бабусі

Також портал Знай.ua писав, що пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа