У невеликому місті Олександрія на Кіровоградщині спалахнув скандал через російську музику в місцевому закладі. Там у розпал війни відвідувачі кафе танцювали під пісню країни-агресорки "Калинка-малинка".

Про це повідомляє "Суспільне".

Відео того вечора потрапило у соцмережі та викликало обурення в українців.

Скандал через російську музику. Фото "Суспільне"
Скандал через російську музику. Фото "Суспільне"

На кадрах опублікованого відео, відвідувачі кафе-бару спокійно танцюють та сміються під рашиську "Калинку-малинку".

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Розслідувати усі обставини справи почала поліція, тож закладу довелося публічно коментувати те, що відбулося.

Адміністратор бару Іяд розповів, що пісню замовив діджею військовий. Чоловік хотів таким дивним способом привітати свого брата і діджей з поваги не зміг йому відмовити.

"Він підійшов до нього і сказав, що у брата день народження, хоче зробити своєрідний йому подарунок. Діджей не хотів відмовляти військовому. Коли я почув, що лунає російська пісня, то підбіг і вимкнув її", – виправдовується Іяд.

Він також додав, що в музичному плейлисті їх закладу лише іноземні та українські пісні, а з діджеєм вже провели виховну бесіду.

Скандал через російську музику. Фото "Суспільне"
Скандал через російську музику. Фото "Суспільне"

Нагадаємо, що в Україні заборонено використання російської музики в медіапросторі та громадських місцях.

За порушення передбачено штраф: 3400-8500 гривень для фізичних осіб (за повторне – 8500-11 900 грн), і 65-323 тис. грн – для юросіб.

Нагадаємо, портал Знай інформував, на виступі Imagine Dragons в Грузії у шанувальниці забрали український прапор: "Дуже соромно за...."

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Володимир Зеленський востаннє повернеться на сцену "Квартал 95": комік розповів, що може бути після президентства

Також наш портал інформував, "Хороша руська" Юлія Латиніна хоче відправити Ткача на фронт: турбує російських олігархів