У православній церкві це дата вшанування пам'яті священномученика Зіновія, єпископа Єгейського, та його сестри - мучениці Зіновії.

Інші назви свята: "3іновий", "День Зіновія", "Синицин день", "Синичкін день". Синичиним день називали, бо саме в цей день прилітають зимові птахи.

Зи
Зиновій та Зіновія, фото: Молитвы

Це чудовий день для мисливців та рибалок, раніше в цей час розпочинався сезон зимової риболовлі та лову хутрового звіра. Але зараз надто спекотно для цього. І все ж слід попросити Лісовика не плутати сліди в лісі. Це допоможе швидше вистежити дичину. Попросіть про захист від дикого звіра. Але за це треба пообіцяти не топтати траву, не ламати дерева та кущі, не вбивати більше потрібної тварини і в жодному разі не чіпати матір із дитинчатами. Варто не виконати цю обітницю, і Лісовик покарає – сліди заплутає, у лісі змусить заблукати, налякає, гілками відхлеще по тілу, напустить лихоманку. Якщо у цей день нічого не впіймати, то весь рік буде невдалим.

Кабан
Кабан

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Першого підстреленого зайця прийнято готувати лише чоловікам. До нього додають моркву, цибулі та багато часнику. Їсти його потрібно лише мисливцям, заїдаючи хлібом із пшеничного та житнього борошна.

А рибакам перед риболовлею потрібно тричі помолитися. Першу рибу варто відпустити, вона приведе своїх родичів.

Оскільки це ще й Синичкін день, то до нього теж треба підготуватися. Взимку багато птахів немає достатньо їжі, та й вітер зі снігом може бути занадто суворим. Зробіть годівниці і наповніть їх запасами. Також розкидайте корм по двору. Якщо у ваше подвір'я залетить синиця, то в ньому оселиться щастя і успіх.

Синичка, фото: Гатчинская правда
Синичка, фото: Гатчинская правда

Молодим людям, які хочуть побачити світ, треба сьогодні попросити у синички допомоги у цій справі. Підійдіть до годівниці, покладіть у неї шматочок сала і скажіть: "Синичко-пташка, ти багато літала, стільки побачила. І я хочу все дізнатися, сто доріг витоптати. Прошу тебе, благослови, дорогу мені покажи. Амінь" . Потім тричі обійдіть годівницю за годинниковою стрілкою і вийдіть.

Синичка, фото: Гатчинская правда
Синичка, фото: Гатчинская правда

Що не можна робити 30 жовтня

Постарайтеся не тримати зла на людей, які перед вами чимось завинили. Цього дня слід пробачити всім. Також не можна лаятись, інакше залишитеся без удачі. Не відмовляйте людям, якщо ви попросили солі. Вважається, якщо 30 жовтня не дали солі, то це до великої сварки.

Нагадаємо, що всього 2 молитви та ваші батьки будуть щасливі: як звернутися до Господа за найрідніших.

Раніше ми повідомляли, що Різдво 25 грудня і крапка: як пояснюється перенесення свята і чому ми таки відзначали 7 січня.