У православному календарі це дата вшанування пам'яті преподобних Спиридона та Никодима, просфорників Печерських.

Інші назви свята: "Нікодим", "Нікодимів день", "День матиці".

Спиридон і Нікодим, фото: Азбука веры
Спиридон і Нікодим, фото: Азбука веры

У різних регіонах Русі день 31 жовтня відзначався по-своєму: десь вшановували мисливців, десь рибалки влаштовували своє свято, десь проводжали осінь та зустрічали зиму.

У цей день слід перевести курей у утеплені курники на зиму або утеплити ті, які вже є. Огляньте їх, багато хто може бути занадто слабким, щоб пережити зиму. Раніше їх забивали, але зараз може просто знадобитися допомога лікаря. З курки сьогодні заведено готувати різні страви: запікати її, смажити, фарширувати, робити котлетки та пироги курники. А з риби, яку спіймали цього дня, треба приготувати пиріг та дати його скуштувати всім членам родини. Це принесе у сім'ю мир та щастя.

Популярні новини зараз
Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Пиріг, фото: Delicious
Пиріг, фото: Delicious

Часто в цей час вже випадає сніг і багато хто виходив на полювання на зайця. Але цього року снігу нема. Раніше перед полюванням треба було тричі потоптатися довкола себе так, щоби залишити сліди. Потім у цьому колі треба було стати та читати «Отче наш». Так можна заговорити себе від невдалого полювання. Спійманий видобуток їдять усією родиною. А щоби отримати більше видобутку, потрібно повісити на дерево в саду хвіст першого зайця. Знімають його лише після закінчення зимового полювання.

Також, якщо ви живете у приватному будинку, то потрібно перевірити дах, щоб узимку не було проблем. Можна вигнати з будинку пожежу спеціальною змовою. Жінці треба поставити посеред столу свічку і сказати, дивлячись на неї: "Свічка горить, палає, будинок мій зігріває. Більше і не треба, не буде будинку пожежі. Вогонь великий не розгориться, в моїй хаті не оселиться. Буде вона міцна і від полум'я. потужного захищена. Амін. Амін. Амін" . З цією свічкою потрібно обійти всі кути будинку, а потім збризкати їх святою водою.

свічка
свічка

Що не можна робити 31 жовтня

Не вставайте зарано, дозвольте собі виспатися. Якщо цього не зробити, то життя буде недовгим. Монету, яку ви знайшли сьогодні, потрібно витратити не на себе, а на інших, інакше втратите те, що вже маєте. Рибалкам не варто сваритися, інакше 40 днів ще не ловитиметься риба. Та й взагалі краще не нервувати, енергетичні вампіри дуже активні цього дня, а хтось може і накласти псування. Якщо у вас відірветься гудзик, то на вас негативно впливають.

Нагадаємо, що всього 2 молитви та ваші батьки будуть щасливі: як звернутися до Господа за найрідніших.

Раніше ми повідомляли, що Різдво 25 грудня і крапка: як пояснюється перенесення свята і чому ми таки відзначали 7 січня.