Українці продовжують виставляти на аукціонах старі монети, які з першого погляду не мають великої цінності, проте нумізмати готові віддати за них шалені гроші. Так, один чоловік вирішив продати 10 копійок 1992 року за 65 тисяч гривень.

Лот із унікальними 10 коп з'явився на порталі Violity. На фото, яке опублікував продавець, можна помітити цінність копійки - ягідки на краю немов злилися з кантом. Цей дефект вважається незвичайним, а сама монета дуже цінною.

Цінні 10 копійок, фото з аукціону
Цінні 10 копійок, фото з аукціону

Раніше брак відправляли на переплавку, але деякі монети все ж таки потрапляли до рук простих українців чи нумізматів, які їх охоче колекціонували.

Крім того, якщо придивитися до верхнього зуба тризубця, можна помітити невелике потовщення, що зустрічається досить рідко серед екземплярів цього року. Продавець зазначив, що різновид монети 1,34, але в інших такого типу немає подібних ягідок, тому він не зміг визначити різновид, що може говорити про її рідкість.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Цінні 10 копійок, фото з аукціону
Цінні 10 копійок, фото з аукціону

Свою монету він готовий продати за 64 тисячі 499 гривень. Іншим українцям теж варто перевірити свої гаманці, раптом там теж завалялися подібні давні та цінні екземпляри.

Раніше ми писали про те, що шанс зірвати куш за радянський "скарб": українці можуть продати старі новорічні іграшки за пристойні гроші

Як повідомляв Знай.ua, колекціонери готові віддати цілу пачку грошей за браковану монету: як вона виглядає

Також портал Знай.ua писав, що не лише монети: українців може збагатити проста іграшка – колекціонери віддають фантастичні суми