З роками більшість шлюбних церемоній стали трохи схожими один на одного через вплив західної культури.

Але різні народи світу мають свої цікаві шлюбні обряди, які відрізняють їх друг від друга. Ми знайшли 10 дивних весільних обрядів різних країн, які докорінно відрізняються від тих, що ви звикли бачити.

весільні традиції
весільні традиції

Ритуал плачу у народу Туджі, Китай

Китайці Туджі починають готуватися до весілля ще за 30 днів. Наречена проводить близько години щодня за плачем. Сльози, які вона проливає – це не сльози смутку чи горя, а сльози радості та кохання. Через 10 днів до нареченої приєднується мати, а ще за 10 – бабуся.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Традиція поцілунків у Швеції

У Швеції під час святкування наречений під будь-яким приводом зникає із зали, а в цей час неодружені юнаки можуть цілувати наречену. Те саме стосується і нареченого, якого цілують незаміжні дівчата.

весілля
весілля

Плювання на наречену, Масаї, Кенія

Якщо для нас плює в людину вважається виявом ганьби, то для людей з народу Масаї це символ удачі та багатства. У день весілля на церемонії на виголену голову нареченої її батько наносить баранячий жир та олію, а потім плює їй на голову та груди.

Kumbh Vivah, Індія

Kumbh Vivah – дуже красивий весільний ритуал в Індії, під час якого нареченим може бути… бананове дерево, фікус, або глечик води. Такий обряд використовують, коли людина за астрологічним прогнозом є мангліком. Такі люди несуть небезпеку у майбутнє сімейне життя. Щоб позбутися цього впливу та проводять Kumbh Vivah.

Побиття стоп нареченого в Південній Кореї.

Вважається, що це зробить нареченого витривалішим під час першої шлюбної ночі. Друзі нареченого знімають з нього черевики і перев'язують його стопи мотузкою, піднімаючи над землею. Після цього починають бити стопи ціпком.

Перенесення нареченої на руках через поріг, країни Європи

Вважається, що цей обряд бере свій початок із епохи Середньовіччя. Багато хто вважав, що молода дружина дуже вразлива до дії злих духів через стопи ніг, тому чоловік повинен пронести її на руках через поріг свого будинку.

весілля
весілля

Вигнання парфумів завдяки одруженню на тварині, Індія

У деяких регіонах цієї країни люди вірять, що духи померлих можуть вселятися у живих людей. Щоб позбутися цього прокляття молоду видають заміж за тварину, частіше за козла чи собаку.

Обряд почорніння нареченої, Шотландія

Друзі молодих мають несподівано схопити та "почорніти" наречену. Вони обливають її зіпсованим молоком, сажею, пір'ям чи борошном.

Обряд викрадення нареченої, Киргизстан

Чоловік викрадає дівчину, хитрістю чи силою за допомогою родичів. Вони відвозять її до сім'ї чоловіка додому, де її тримають у кімнаті, поки жінки з цієї родини не вмовляють дівчину одягнути шарф заміжньої жінки на знак ухвалення своєї долі.

Грошовий танець у Польщі

Під час святкування гості-чоловіки платять гроші, щоб потанцювати з нареченою, а іноді теж роблять гості-жінки, щоб потанцювати з нареченим. Гроші кладуться у фартух, а потім молодята забирають їх у свій новий сімейний бюджет.

Весілля за 24 години. Фото Instagram
Весілля за 24 години. Фото Instagram

Нагадаємо, що і ми досі в це віримо: прикмети, які вирішують, як жити українцям - від чорного кота до розсипаної солі.

Раніше ми повідомляли, що обов'язково покладіть це в труну: що стане в нагоді родичу в потойбіччя, а що заборонено.