85-річний британець Клайв Вірінг живе із найважчою формою амнезії в історії медицини.

Людина не може згадати минуле та зафіксувати нові спогади – хвороба "замкнула" його у вічному справжньому, як у пастці.

Клайв Вірінг, скріншот: Youtube
Клайв Вірінг, скріншот: Youtube

Щоразу, коли він бачить дружину, вітає її, наче вони не бачилися роками. А за мить Клайв все забуває і знову впадає у стан шоку від її появи. З 1985 року, коли чоловіка вразив рідкісний мозковий вірус, він живе лише нинішнім. Його пам'ять фіксує події максимум на 30 секунд, потім стираючи їх, наче нічого не було.

Клайв не пам'ятає ні дитинства, ні імен своїх дітей від попереднього шлюбу. Але дивним чином він може грати на музичних інструментах і відчувати любов до дружини.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

До хвороби чоловік був відомим піаністом та церковним музикантом, грав у Ковент-Гардені. У 40-річному віці заразився вірусом, що пошкодив мозок, привівши до ретроградної амнезії. З того часу Клайв щодня "прокидається" кожні 20 секунд, ніби перезапускається його свідомість.

Клайв Вірінг, скріншот: Youtube
Клайв Вірінг, скріншот: Youtube

Його стан дружина Дебора описала в мемуарах як "вічний фільм зі стрибками". Начебто сцени в кіно пливуть одна за одною без зв'язку, а Клайву доводиться постійно оновлювати " власні відчуття, щоб зорієнтуватися.

У щоденнику він робив одні й самі записи про те, що "прокинувся" або "при свідомості". Сотні однакових сторінок на місяць вперед.

В інтерв'ю чоловік зізнався, що йому ніколи не буває ні нудно, ні сумно, бо він просто не спроможний усвідомити час.

"День і ніч – те саме. Так має бути після смерті”, – пояснив Клайв.

Невролог Олівер Сакс, який зустрічався з ним, назвав стан чоловіка "безкінечною агонією" поза часом та простором. 40 років хвороби фактично стерли його існування із реального світу.

Нагадаємо, від Ігоря до Яни: трансгендер з України завоював обкладинку Playboy

Як повідомляв "Знай.uа", чоловік з найбільшим статевим органом не може знайти роботу: "Кожен раз, коли запрошують ..."

Знай.uа писав, чоловіку не подобалися свої щоки, але "прибравши" їх, він 4 роки не зміг заплющувати очі: "Я був одержимий"