Декілька років тому австралієць Девід Хоул у пошуках золота в регіональному парку Меріборо знайшов незвичайний червоний камінь вагою 17 кілограмів.

Чоловік вирішив, що це може бути золотий самородок, забрав його додому і кілька років намагався розколоти. Про це повідомляє ScienceAlert.

"Золото", що стало чимось особливішим, фото: PRSV
"Золото", що стало чимось особливішим, фото: PRSV

Однак усі спроби виявилися марними. У 2015 році Девід відніс знахідку до Мельбурнського музею з проханням ідентифікувати камінь. Експертиза встановила, що це не золото, а набагато рідкісніший метеорит, який потрапив на Землю близько 100-1000 років тому з космосу.

Вчені проаналізували склад каменю та виявили у ньому високий вміст заліза. За попередніми оцінками вік метеорита становить 4,6 мільярда років. Хоча дослідники поки що не знають точно, звідки саме він прилетів до нашої планети.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Експерти Мельбурнського музею стверджують, що подібні метеорити зустрічаються дуже рідко, значно рідше за золото. Тому ця знахідка є вкрай цінною для вивчення. За всю історію спостережень в австралійському штаті Вікторія було зареєстровано всього 17 метеоритів.

"Золото", що стало чимось особливішим, фото: PRSV
"Золото", що стало чимось особливішим, фото: PRSV

Отже, те, що спочатку здавалося Девіду Хоулу просто цікавим камінням, виявилося унікальною знахідкою з космосу віком у мільярди років. І вартістю значно більше, ніж будь-яке золото.

Нагадаємо, чоловік забуває всі кожні 20 секунд - його дружина вже "змирилася" з вірусом: не пам'ятає ні дитинства, ні дітей

Як повідомляв "Знай.uа",жінка, йдучи на пенсію, приготувала колегам "космічний" тортик, а потім опинилася в суді

Знай.uа писав, від Ігоря до Яни: трансгендер з України завоював обкладинку Playboy