Манікюр, педикюр - процедури, які є необхідною частиною життя деяких дівчат і жінок.

В основному чоловіки не розуміють, навіщо це необхідно, якщо є можливість ходити з доглянутими нігтями без різних фарб і форм. Однак тепер є серйозна причина, чому варто ходити до салону краси. Нею поділилися японські дослідники.

Проблеми з нігтями, скріншот: Youtube
Проблеми з нігтями, скріншот: Youtube

Як виявилося, вони виявили, що ефективним засобом для цього є відвідування салону манікюру та спілкування з майстром. Згідно з результатами їх дослідження, манікюр надає позитивний вплив на емоційний стан жінок, даруючи приплив позитиву, заспокоєння та розслаблення.

У дослідженні, опублікованому у виданні Frontiers in Psychology, взяли участь 500 японок різного віку та соціального статусу. Вчені дійшли висновку, що відвідування салону краси має помітний позитивний вплив. Оцінюючи свої емоції за шкалою, учасники відзначали приплив радості, відчуття внутрішньої сили, заспокоєння та розслаблення.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Дослідники виявили, що на емоційний стан впливає не тільки результат у вигляді гарного манікюру, але й процес – спілкування з майстром. Розмова має бути невимушеною і легкою, не надто глибокою або відвертою. Саме такий формат допомагає розслабитися, позбутися напруги та отримати позитивні емоції.

Безпека манікюру на городі, скріншот: YouTube
Безпека манікюру на городі, скріншот: YouTube

Результати дослідження дають нове бачення впливу манікюру на психічне здоров'я. Тепер можна стверджувати, що відвідування салону не тільки доглядає красу нігтів, але й покращує емоційний стан.

Отже, похід на манікюр можна сміливо прирівняти до візиту до психолога.

Нагадаємо, не тільки негарно, а й небезпечно: чому не можна лізти пальцями в ніс

Як повідомляв "Знай.uа", не кривитесь, це корисно: лимон і лайм виявилися "щитом" від багатьох хвороб

Знай.uа писав, суха шкіра, випадання волосся і висипання:дефіцит цих вітамінів вбиває вашу красу