Під час новорічних свят важливо слідкувати за своїми улюбленцями, адже святковий настрій може вмить змінити сильний стрес. Тваринки поводять себе буквально, як діти, адже їм цікаво за нами спострігати та допомогати у повсякденних справах.

Новорічний декор у цьому сенсі може не тільки створити атмосферу свята, а й може бути небезпечними для наших чотирилапих і хвостатих улюбленців.

Про це пише royalcaninua.

Песик. Фото Freepik
Песик. Фото Freepik

Власникам улюбленців радять прибрати з місць легкої доступності для тварин такі новорічні прикраси:

Гірлянди. Кіт або собака можуть перекусити дріт і отримати удар струмом, або ж проковтнути дрібні елементи на гірлянді (лампочки, зірочки, сніжинки).

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Песик. Фото Freepik
Песик. Фото Freepik

Подарункові стрічки та мішура. Яскраві та блискучі, вони привертають увагу тварини, що пробує їх язиком, а виплюнути вже не може. Вони сильно пошкоджують шлунок і можуть призвести навіть до летальних випадків.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Прикраси на ялинку. Якщо в домі є тварини, краще відмовитися від яскравих кульок і подібного. Зацікавившись ними, улюбленець може розгризти іграшку, порізатись або отруїтися токсичними матеріалами, які можуть міститись у фарбі, блискітках та клеї на кульках.

Нагадаємо, ми писали, якими продуктами не варто годувати кішок та собак: ветеринар попередив про харчову алергію.

Як повідомляв "Знай.ua" пухнастий співрозмовник: породи кішок, які люблять розмовляти зі своїми господарями.

Також "Знай.ua" інформував, кіт випав з вікна та розбив машину: на тварині ні подряпини.