Дніпровський райсуд Києва засудив до року позбавлення волі шахрая, який украв у таксиста майже 22 тисячі гривень. Про це повідомляється у вироку суду.

Проте зловмисник не пов'язувався з тематикою перевезень людей. Встановлено, що у березні 2023 року зловмисник познайомився з таксистом, який допоміг йому з орендою квартири. Після цього новий знайомий запропонував чоловікові купити оптом 100 електронних цигарок за 5200 гривень.

Таксі, фото rbc
Таксі, фото rbc

Таксист перерахував зазначену суму, а наступного дня шахрай "продав" йому ще й ігрову консоль за 11 тисяч. А потім вимагав доплатити за цей товар ще 5500 гривень, які невдовзі було переведено на його рахунок.

Коли потерпілий так і не дочекався ні цигарок, ні консолі, він звернувся до правоохоронців.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

На суді обвинувачений визнав провину та пообіцяв повернути вкрадені 21 700 гривень потерпілому.

Суд визнав його винним у шахрайстві та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі (частина 2 статті 190 ККУ).

Цей випадок, як і інші подібні, є чудовим нагадуванням для людей, бути вкрай обережними під час спілкування з новими особами. Особливо якщо це стосується "бізнес-схем" та нібито геніальної ідеї, яка дозволить заробити багато грошей.

Нагадаємо, воїнам ЗСУ заборонять TikTok та Instagram: можуть нашкодити не тільки собі

Як повідомляв "Знай.uа", студент "влип" на 200 тисяч перед університетом - і все через роботу: за що його засудили

Знай.ua писав, в Україні копи штрафанули Санта Клауса, який розсікав на дорозі: не врятувала навіть борода