Південнокорейська жінка на ім'я Юн Со-ран потрапила до заголовків міжнародних новин через те, що на законних підставах удочерила свою дорослу найкращу подругу Лі Ео-рі.

Це сталося після того, як проблеми зі здоров'ям змусили їх усвідомити, що потрібний міцніший правовий зв'язок, щоб мати можливість піклуватися один про одного.

Південнокорейська історія, скріншот: Youtube
Південнокорейська історія, скріншот: Youtube

44-річна Юн Соран виросла у традиційній патріархальній родині, де батько був годувальником, а мати виконувала роль домогосподарки. Хоча мати і присвятила все життя служінню чоловікові та дітям, вона мріяла, щоб дочка пішла іншим шляхом і зберегла свою свободу. Соран пообіцяла собі ніколи не повторювати долю матері – не виходити заміж та не народжувати дітей.

У 2016 році вона переїхала до сільської місцевості, де познайомилася з Лі Ео-рі, яка теж прагнула спокійного життя на лоні природи, практично з тієї ж причини. Жінки швидко потоваришували і стали жити разом.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Кілька років тому, коли Соран потрапила до лікарні з хронічним головним болем, вона раптом усвідомила, що в Кореї право приймати рішення за пацієнта або навіть відвідувати його мають лише члени сім'ї.

Південнокорейська історія, скріншот: Youtube
Південнокорейська історія, скріншот: Youtube

Спочатку подруги хотіли інсценувати одностатевий шлюб, але у Кореї не визнається законним. Єдиним виходом було усиновлення старшої Со-ран своєї 38-річної подруги. Процес зайняв лише добу і тепер вони мають усі права рідних людей.

Нагадаємо, батьки кинули дівчинку через те, що вона народилася без рук і ніг: якою вона виросла

Як повідомляв "Знай.uа", 25-річний хлопець таємно пробирався на ферму і ґвалтував корів, суд виніс вердикт: "Я облажався"

Знай.uа писав, зниклого 6 років тому хлопчика знайшли живим у сусідній країні