У соціальних мережах з'явилося відео з акулою біля одного з одеських пляжів... воно набирає популярності через незвичайність.

На відео видно акулу невеликого розміру поблизу берегової лінії пляжу. Зазначається, що її помітили біля десятої станції. Як з'ясувалося, то був чорноморський катран – морська хрящова акула. Довжина тіла самок цього виду досягає 180 сантиметрів, самці зазвичай менші за розміром. Вага дорослих особин – до 15 кілограмів. Забарвлення катранов сірувато-коричневе з білими цятками на боках.

Чоловіка заарештували на пляжі в Одесі, скріншот з відео
Чоловіка заарештували на пляжі в Одесі, скріншот з відео

Ареал чорноморського катрана охоплює Чорне море та прилеглі ділянки Керченської протоки. В Азовське море ці акули запливають досить рідко. До узбережжя катрани наближаються навесні та восени, коли температура води змінюється. Тому невідомо, що вона тут робила наприкінці грудня.

І особливо цікаво, чому акула опинилася під берегом зовсім одна, тоді як вони повинні триматися зграями на глибині до 70 метрів. Лише вночі вони піднімаються на поверхню.

Популярні новини зараз
Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Акула в Одесі, скріншот: Youtube
Акула в Одесі, скріншот: Youtube

Поява акули біля узбережжя Одеси стала рідкісною подією. З одного боку, це може спричинити занепокоєння відпочиваючих. Добре, що зараз не сезон і людей біля води мінімальна кількість.

Нагадаємо, на берег викинуло сотні черевиків, іграшок і навіть ліки - і все через нещасний випадок

Як повідомляв "Знай.uа", на Одещині море несподівано злилося з "закритими" водоймищ: чим це загрожує

Знай.uа писав, ціле райське містечко зникне з лиця Землі через глобальне потепління - там продовжують жити люди