У віці 90 років пішла з життя Мехіко Офелія Мургія – мексиканська актриса, яка озвучила прабабуся головного героя у зазначеному "Оскаром" мультфільм студії Disney Pixar "Таємниця Коко".

Ця роль у стрічці про мексиканського хлопчика Мігеля, який потрапляє до Світу мертвих, щоб розкрити сімейні таємниці та стати музикантом, принесла актрисі всесвітню популярність. Про це повідомляє BBC.

"Тайна Коко", скріншот: Youtube
"Тайна Коко", скріншот: Youtube

Однією з найпам'ятніших сцен мультфільму стала розмова Мами Коко та її правнука, коли вони разом виконують пісню "Пам'ятай мене". Він співає: "Навіть якщо я далеко, ти в моєму серці", а вона підспівує: "Поки ти не будеш знову в моїх обіймах... Пам'ятай мене".

Сюжет стрічки розгортається навколо свята Дня Мертвих, коли у країнах Латинської Америки, зокрема Мексиці, вшановують пам'ять померлих родичів та друзів, які перейшли у потойбічний світ. У цей день проходять великі паради, а люди часто розмальовують обличчя на кшталт черепів, згадуючи тих, хто колись пішов із життя.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

"Тайна Коко", скріншот: Youtube
"Тайна Коко", скріншот: Youtube

Як відзначили в Національному інституті образотворчих мистецтв та літератури Мексики: "Творчий шлях актриси Офелії Мургії був надзвичайно важливим для розвитку мистецтва її країни".

Народившись у Мексиці 1933 року, Мургія за свою 40-річну кар'єру в театрі, кіно та на телебаченні здобула чимало нагород.

Нагадаємо, зірку "Паразитів", які виграли "Оскар", знайшли мертвим у машині: перед цим був скандал

Як повідомляв "Знай.uа", лікарі назвали причину смерті Метью Перрі із серіалу "Друзі": таки колов кетамін, хоча Еністон і протестувала

Знай.uа писав, 90-річну бабусю оголосили мертвою, але вона "воскресла" і задихнулася в мішку перед кремацією: "Слабо дихала"