Комети – ці "загадкові мандрівники космосу", які можуть відігравати набагато важливішу роль у поширенні життя Галактикою, ніж вважалося раніше.

Таке припущення висунули британські вчені, проаналізувавши можливі механізми "транспортування" органічних речовин на різні планети за участю комет. Адже саме в льодових ядрах комет містяться складні органічні молекули – так звані "цеглинки життя". Про це повідомляє Proceedings of the Royal Society A.

Відкритий космос, скріншот: Youtube
Відкритий космос, скріншот: Youtube

І якщо вони здатні були "запліднити" нашу Землю, чи не можуть вони робити те саме на екзопланетах по всьому космосу?

Вчені розрахували кілька моделей траєкторій польоту комет зовнішніх регіонів планетних систем. Вони врахували швидкість зіткнень цих об'єктів із самими планетами та їх супутниками. Адже якщо швидкість буде надто великою – від удару органіка просто згорить, не встигнувши започаткувати життя.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

В результаті з'ясувалося, що найсприятливіший quot;кометний трансфер" можливий у планетних системах із щільно розташованими одна в одну планетами, на зразок нашої Сонячної системи. Комети начебто "гальмують" при проходженні через щільний "горох" планет, зменшуючи швидкість зіткнення.

Комета
Комета

Для поширення життя набагато гірші умови створюють системи червоних карликів – найпоширеніших зірок Галактики. Там відстані між планетами значно більше, кометам не сповільнитись і органіка знищується при ударах.

Нагадаємо, вчені знайшли розгадку загадкового звуку з глибин океану, записаного 30 років тому: відповідь не порадує

Як повідомляв "Знай.uа", головний біль під час магнітних бур - вигадка? Лікар пояснив, чи є у нас "зв'язок із космосом"

Знай.uа писав, Земля зупиниться? Вчені дізналися, що станеться з нами, якщо раптом планета перестане обертатися