Унікальний міжнародний аеропорт Кансай у Японії, побудований на штучних островах у морській затоці, поступово занурюється під воду.

І якщо ситуація не зміниться, за прогнозами експертів, вона може припинити функціонування вже до 2056 року. Про це повідомляє

Аеропорт Кансай, скріншот: Youtube
Аеропорт Кансай, скріншот: Youtube

Цей амбітний інженерний проект спочатку мав низку складнощів, пов'язаних з особливостями ґрунтів та сейсмічною активністю регіону. Однак будівельники впоралися із завданням – були створені штучні острови у затоці та розміщений на них аеропорт – із злітними смугами та терміналами.

Протягом багатьох років він успішно функціонував, витримуючи навіть землетруси та тайфуни. Однак згодом спостерігачі помітили, що аеропорт повільно, але впевнено "просідає" і занурюється під воду через осідання ґрунту.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

За останніми даними, Кансай уже опустився майже на 12 метрів. І це лише початок, оскільки процес йде нерівномірно площею. Центральна частина занурюється швидше за краї. Тому, якщо ситуація не зміниться, аеропорт може повністю піти під воду вже через 30 років.

Аеропорт Кансай, скріншот: Youtube
Аеропорт Кансай, скріншот: Youtube

Чи готова Японія миритися з тим, що одна з інженерних споруд згодом просто зникне — невідомо. Однак протягом довгих десятиліть вони змушені жити в страху через постійні землетруси, цунамі та інші природні катастрофи.

Нагадаємо, в Одесі біля берега помітили акулу - чи варто українцям чекати на небезпеку

Як повідомляв "Знай.uа", величезний корабель знайшли на дні озера через 130 років, але його атакувало щось: "Всі були спантеличені"

Знай.uа писав, вчені знайшли розгадку загадкового звуку з глибин океану, записаного 30 років тому: відповідь не порадує