Останнім часом у різних куточках України фіксується безліч різноманітних атмосферних явищ, здебільшого пов'язаних із глобальним потеплінням.

Як, наприклад, північне сяйво, яке ми в принципі не повинні бачити ні в Києві, ні в інших південніших містах. Чергове незвичайне атмосферне явище у нашому небі – світлові стовпи... Інформація про це з'являється у численних повідомленнях у телеграм-каналах.

Світлові стовпи, фото: Telegram
Світлові стовпи, фото: Telegram

Це хмари світловідбиваючого туману, що виникають в результаті кристалізації водяної пари в холодну пору року. Вони можуть відображати світло місяця, ліхтарів та інших яскравих джерел, утворюючи вертикальні світлові колони. Це, як виявилося, досить часто явище в холодну пору року.

Стовпи, створені від низькорозташованих джерел світла, зазвичай бувають набагато довше, ніж сонячні чи місячні.

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Світлові стовпи, фото: Telegram
Світлові стовпи, фото: Telegram

Це результат цілком природних фізичних процесів - кристалізації водяної пари в атмосфері. Тому в цьому випадку боятися нема чого, хоча останні роки показують, що треба бути готовим до всього. Світ побачив і масштабну пандемію, і війни та катаклізми. Невідомо, що станеться за місяць, півроку, рік.

Потрібно насолоджуватися кожної миті, особливо чимось гарним, як ці світлові стовпи.

Нагадаємо, від сильних морозів до раптового потепління:як погода дивуватиме у січні

Як повідомляв "Знай.uа", блискавка забрала життя у 11 роззяв, які знімали селфі: ті, що вижили, зістрибнули з вежі

Знай.uа писав, незабаром Землю накриють магнітні бурі: штормити буде тричі