Нещодавно південнокорейський парламент ухвалив закон, який має поставити край практиці забою та споживання собачого м'яса в країні до 2027 року.

Корея залишається однією з небагатьох держав, де тривалий час зберігалася традиція їсти собак... як би моторошно це не звучало. Незважаючи на те, що останні десятиліття ця практика втрачала популярність навіть серед старшого покоління корейців. Про це повідомляє BBC.

Собака. Фото скріншот з Youtube
Собака. Фото скріншот з Youtube

Згідно з новим законом, виробникам м'яса, власникам ресторанів та іншим задіяним особам дадуть 3 роки на поступову відмову від цього бізнесу під державною підтримкою. Станом на 2023 рік у країні досі функціонувало близько 1150 ферм із розведення собак на м'ясо та 1600 закладів громадського харчування, де подавали такі страви, як знаменитий суп із м'ясом найкращих друзів людини.

Новини вже пораділи правозахисники та перша леді Кім Кон Хі, яка особисто закликала перейти до повної заборони цієї "харчової" практики.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Харчування собаки, фото з вільних джерел
Харчування собаки, фото з вільних джерел

У той же час, фермери та ресторатори старшого віку критикують такі радикальні зміни, адже їм дуже складно "на ходу" кардинально змінити спосіб життя та бізнес у похилому віці.

Однак статистика свідчить, що все менше молодих корейців споживають собаче м'ясо (у 2023 році споживали собаче м'ясо всього 8% молодих людей, тоді як ще 2015 — 27%). Так що поступове природне відмирання цієї харчової традиції все одно неминуче.

Нагадаємо, революційний закон про заборону куріння скасовується: уряд пояснив чому

Як повідомляв "Знай.uа", один з найунікальніших аеропортів світу скоро зникне: вода "підходить" дедалі ближче

Знай.uа писав, відома художниця втомилася перебувати в активному пошуку і вирішила вийти заміж за голограму: спокійний і не потрібно мити посуд a>