Виявилося, що ніякої магії та надприродних здібностей не існує? Колишній режисер дуже популярних в Україні шоу "Битва екстрасенсів" та "Слідство ведуть екстрасенси" Дмитро Томашевський, оскільки у нього закінчився контракт, вирішив розповісти правду про те, що відбувається за лаштунками проектів.

За словами режисера, який також проводив кастинги та був редактором, уже пройшов термін контракту про нерозголошення, тож може розповісти, як шоу знімалися насправді. Він каже, що пішов із проектів, бо йому соромно обманювати людей.

Про це стало відомо завдяки інтерв'ю, яке дав Дмитро Томашевський відомому провідному Славі Дьоміну для його програми "Слава+", відео вже доступне на YouTube.

Дмитро Томашевський, скріншот: YouTube
Дмитро Томашевський, скріншот: YouTube

"Мені кармічно соромно, що я це робив і не усвідомлював, як це працює. Знаєш, чим екстрасенс відрізняється від ілюзіоніста? Ілюзіоніст одразу каже тобі, що буде ілюзія чи фокус. Екстрасенс цього не каже... Для них це було по-справжньому. Деякі вірили, а деякі розуміли, що діється. Ті, хто розумів, за ними був більш прискіпливий контроль. Ті, хто не розуміли, їм підводили думку і казали: "Всі. Ця думка і більше нічого не кажеш. Тоді ти пройдеш", - розповів Томашевський.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Дмитро Томашевський, скріншот: YouTube
Дмитро Томашевський, скріншот: YouTube

Так звані екстрасенси говорили на камеру те, що було прописано у сценарії, а простих людей, які дійсно вірили в містику, просто використовували.

"Наприклад, є село, і в ньому щось страшне сталося. Туди приїжджає журналіст, ставить запитання, чи людина відповідає щиро зі сльозами та надією на допомогу. Всю цю інформацію переносять у сценарій і дроблять так, щоб кожен із екстрасенсів щось трохи сказав. А як саме донести до екстрасенсу, щоб він це сказав, то це вже техніка редактора. Жодного разу не було прояву реального екстрасенсу. Жодного. Не існує екстрасенсів, немає їх", - зазначив Дмитро.

Колишні учасники подібних шоу завдяки телевізійній популярності продовжують робити всілякі прогнози та заробляють на цьому.

Нагадаємо, відьма Марія Тиха дізналася, чи вийде Тіна Кароль знову заміж: "Вона багато приховує".

Раніше повідомлялося, "Може забрати життя багатьох": екстрасенс пояснила, чи готова росія до використання ядерної зброї.

Також, розмова з Ярославом Мудрим: екстрасенс пояснила, чому росія напала на Україну.