Гаманці будуть "худнути" інтенсивніше: що буде з цінами на продукти у 2024 році

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

У 2023 році інфляція в Україні помітно знизилася – з 26% до 5%. Щодо 2024 року, то очікується зростання інфляції, проте воно буде незначним. Що буде з цінами на продукти, розповів економіст, інвестиційний банкір Сергій Фурса. Економіст нагадав, що за минулий рік рівень інфляції в країні помітно зменшився у порівнянні з 2022 роком. 2024 року інфляція, на його думку, збільшиться і буде в межах 10%. У зв'язку з цим ціни на продукти в магазинах зростатимуть активніше, ніж у 2023 році. Втім, колосальних цінових потрясінь не повинно бути, адже інфляція залишатиметься під контролем. Також Сергій Фурса пояснив нинішні коливання цін на овочі "борщового набору".

Нові тарифи на опалення: деяким споживачам доведеться платити більше

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Деякі споживачі платитимуть більше за опалення через перегляд тарифів на послуги відразу трьох підприємств. Так, у Луцьку переглянули тарифи на теплопостачання установам, які фінансуються з державного чи місцевого бюджетів. Нові ціни вводять відразу три постачальники послуг. Перша компанія ПП "Енерготранссервіс-К", яка подає тепло до освітніх установ, підвищує тариф з 3154,41 до 3598,82 гривні за 1 Гкал. Друга фірма ТОВ "Енергозбереження Волинь" підвищує тариф для окремих клієнтів з 3004,20 до 3427,45 гривні за 1 Гкал.

ТЦК закликають бізнес роздавати повістки: роботодавці пручаються

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Олексій Мірошниченко, голова Конфедерації роботодавців України, поділився своїм невдоволенням тим, що військові намагаються втручатися у бізнес-справи у період воєнних дій. В інтерв'ю він зазначив, що зараз військові хочуть, щоб керівники компаній видавали повістки своїм співробітникам. Мірошниченко наполягає на тому, що це не в обов'язку бізнесу, і підприємці не повинні виконувати функції, які не належать до їхньої прямої діяльності. Він висловив думку, що видача повісток має бути доручена Територіальним Центрам Комплектування (ТЦК), а не керівникам компаній.

Найвигідніший тариф у Київстар, Vodafone та Lifecell: як не віддати півпенсії

Пішохід з телефоном, скріншот: YouTube
Пішохід з телефоном, скріншот: YouTube

Незважачи на стрімке зростання цін на продукти та послуги, українські оператори зв'язку поки тримають свої тарифи. Компанії балують українців широким вибором пропозиції, серед яких можна обрати лише необхідні вам послуги за приємною ціною. Для абонентів мобільного оператора Lifecell найдешевший тариф можна підключити за 75 грн/місяць. Він підійде для пенсіонерів чи людей, які використовують телефон виключно для дзвінків.

Станції закривають, але вартість проїзду хочуть підвищити: киянам готують неприємний сюрприз

Київське метро / фото: відкриті джерела
Київське метро / фото: відкриті джерела

На початку грудня у Києві стався справжній сюрприз для тих, хто щодня користується синьою лінією метро. Звісно, ​​такі новини одразу викликали хвилювання серед городян, адже їхні повсякденні переміщення містом опинилися під питанням. Але що буде з тарифами на проїзд? Офіційним оголошенням стало, що це тимчасовий захід, і станції буде закрито приблизно півроку. Голова Київського метрополітену, Віктор Брагінський, поділився своїм поглядом на цю ситуацію. Він підкреслив, що рішення про тарифи не приймається самим метро, ​​але вони регулярно надають дані про вартість перевезення та розумні тарифи.