Цього дня відзначають народне свято "Григор'їв день", оскільки у православ'ї відзначають день архієпископа Григорія Богослова.

Ще день іноді називають Григорієм веснопокажчиком або Зимоуказчиком. Сьогодні особливо треба зайнятися добрими справами, але тільки так, щоб про це ніхто не знав, бо вірять, що Бог і так усе бачить. Тим більше, що хвалитися грішно, і вас можуть покарати. Чим більше ви в цей день зробите хорошого, тим більше шансів буде отримати порятунок душі в іншому світі.

Свята 7 лютого, фото: Православная жизнь
Свята 7 лютого, фото: Православная жизнь

Постарайтеся не розповідати про будь-які успіхи вашої родини, тому що можете наврочити. Про дітей особливо нічого не розповідайте, щоб не зробити їм гірше. Не ділитесь тим, що дочка виходить заміж або вагітна, тому що тоді і весілля не відбудеться і може статися викидень.

Ще є традиція цього дня не плюватися взагалі, бо є повір'я, що якщо потрапите на себе, то й увесь день йтиме нанівець. Тож якщо хочете, щоб ваші справи йшли добре, то не плюйтеся.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Також обережніше висловлюйтеся, тому що все, що ви скажете цього дня точно здійсниться. Однак саме тому треба було загадувати бажання вголос. У народі вірять, що вони неодмінно стануть реальністю. У наших предків ще була традиція стригти налисо дітей, які досягли віку одного року. Але якщо саме в цей день він мав перший день народження, то намагалися не стригти, щоб не зістригти разом з ним його щасливу долю.

Свята 7 лютого, фото: brooklyn-church
Свята 7 лютого, фото: brooklyn-church

Також намагалися стежити за худобою. Якщо корова засне головою до дверей, то вважається, що в неї є пристріт. Його краще знімати у спеціального цілителя, тому що самим не вийде.

Вагітним, навіть якщо невеликий термін, потрібно переглянути речі для дитини. Деякі зашивають, інші перемивають, якщо щось залишилося від старшої дитини, то треба перекласти їх листям лаванди. Роблять це переважно через те, що міль не любить такий запах.

Взагалі, день вважається, щоб вирішувати грошові питання. Можете попросити у борг можете дати гроші іншим. Такі борги дуже швидко повертатимуться.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Що сьогодні не можна робити:

  • сваритися, скандалити, з'ясовувати стосунки;
  • пліткувати і даремно базікати;
  • хвалитися своїми заслугами та добрими справами;
  • відмовляти у допомозі.

Вважається, що особливо обережним у цей день потрібно бути зі словами, особливо поганими – це може здійснитися. За народними прикметами також не варто ділитися планами, стригти волосся та нігті та важко працювати.

Нагадаємо, що Великдень у 2024 буде пізнім , а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції.

Раніше ми повідомляли про дві молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.