2-річний британець Картер Даллас увійшов до Книги рекордів Гіннеса як наймолодший альпініст, який підкорив Еверест.

Разом із батьками хлопчик здійснив сходження на висоту понад 5300 метрів під час мандрівок Азією. Як розповідає батько Картера Росс, син був прив'язаний до його спини під час підйому. А мама Джейд йшла поряд. Про це повідомляє Daily Mail.

Еверест, фото: Instagram
Еверест, фото: Instagram

"Картер впорався краще за нас із дружиною. Ми обидва підхопили гірську хворобу, а він був абсолютно здоровий", - ділиться Росс.

Пригода сталася ще 25 жовтня 2023 року у Непалі. До цього рекорд належав 4-річній чеській дівчинці. Щоб підготуватися, сім'я Далласів регулярно тренувала дихальні практики та гартувалася у крижаних ваннах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Сходження на Еверест – лише один епізод їхньої річної подорожі Азією. Батьки взяли в оренду будинок у Шотландії, купили квитки та вирушили у серпні 2022 року. Спочатку вони відвідали Індію, Шрі-Ланку, Мальдіви. А після Непалу вирушили до Малайзії та Сінгапуру.

Еверест, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Еверест, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

За словами Росса, 2-річний Картер із задоволенням знайомиться з різними культурами Азії. Йому подобається місцеві страви - від рибного каррі до курячих лапок і навіть крокодилових ніжок! А улюблена позиція у меню – тайський пад-тай.

Нагадаємо, давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто

Як повідомляв "Знай.ua", ледь не посивіли від побаченого: сім'я придбала будинок і знайшла в морозилці людську голову

Знай.ua писав, хлопець пожартував з друзями, що підірве літак - пасажирів супроводжували 2 винищувачі