Не показуй кінцівки: водіїв та пасажирів покарають штрафом 8500 грн за "трюки" на дорозі

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Так, у деяких ситуаціях манери керування чи пасажирська поведінка можуть стати не лише об'єктом критики, а й стати предметом порушення законодавства. Подібна ситуація склалася в Австралії, де водіям заборонено робити висовувати з вікна руки та інші кінцівки без вагомої причини. Відповідно до законів Нового Південного Уельсу, австралійським водіям дозволяється висовувати кінцівки, включаючи кисті рук, з вікна автомобіля лише у випадку, якщо вони подають сигнал іншим учасникам руху. Інакше ця дія вважається порушенням, що підлягає штрафу. Сума штрафу складає 337 австралійських доларів, що приблизно 8500 гривень.

Затишний вечір з келихом вина вдарить по кишені: спиртні напої можуть здорожчати майже в половину

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни майже на всі продукти виросли за останній місяць. Не стало виключенням і вино. Про зміни у цінах на алкогольні напої повідомляє Мінфін. На порталі можна дізнатись, в якому магазині можна придбати вино за привабливою ціною. Так, вино Vardiani Піросмані у середньому коштує 117 гривень за пляшку. Ця ціна актуальна у супермаркеті Ашан. А от у Мегамеркеті такий же об’єм вина можна придбати за ціною від 82 гривні. Виноградні вина, у тарі 0,75 грамів мають вирости у ціні ще на 52%, за оцінками експертів. Ігристі вина будуть також дорожчати, але не так стрімко – лише на 11%. Підвищення пов’язане зі зміною економічного становища.

Березнева індексація пенсій пройде повз них: кому зі стареньких не підвищать виплати

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

З першого березня пенсіонерам проведуть масштабну індексацію пенсій. Точний розмір поки що невідомий, та оприлюднять його у лютому. Вже відомо, кому можна розраховувати на надбавку, а кому чекати її не варто. Кабінет Міністрів оприлюднив попередній відсоток індексації, на який варто очікувати більшості пенсіонерів – 13%. Але він може коливатись, в залежності від статистичних даних, які будуть показані на загал вже у лютому. Розмір надбавки напряму залежить від основних показників – інфляції та середньої заробітної плати за минулий рік. На доплату у 1000 гривень можуть розраховувати пенсіонери, які отримують 7692 гривні.

Одразу на 50%: українцям можуть підвищити тариф на проїзд у тролейбусах

Львівський тролейбус, скріншот: YouTube
Львівський тролейбус, скріншот: YouTube

Можливе підвищення проїзду у комунальному транспорті чекає на мешканців одного з українських міст. Тариф може подорожчати одразу на 50%. У Кременчуці Полтавської області можуть порушити питання щодо підвищення тарифів на проїзд у тролейбусах. Чинний тариф перестав окупати витрати через відчутне подорожчання електроенергії. Так, якщо зараз мешканці міста платять за проїзд по 10 гривень, то надалі планку можуть підняти до 15 гривень. Тобто тариф на комунальний транспорт подорожчає одразу на 50%.

Ведучі "Ісландія ТБ" відверто поржали із зовнішності Alyona Alyona і нарвались на бунт: "При зустрічі плюну тобі в обличчя"

Alyona Alyona та Jerry Heil, фото із соцмереж
Alyona Alyona та Jerry Heil, фото із соцмереж

Ведучі "Ісландія ТБ" Володимир Петров та Сергій Іванов вкотре "пробили дно", вирішивши принизити реп-виконавницю Alyona Alyona у своєму відео на Youtube, де відверто розкритикували її зовнішність. На їхню думку, це був "чоловічий погляд" на жінок із зайвою вагою. Проте, замість жартів, їх недоречні висловлювання викликали бунт та агресію у суспільстві. Alyona Alyona виявила сміливість і відреагувала на це у своєму Instagram, заявивши, що чоловікам, замість того щоб розглядати та оцінювати зовнішність жінок, варто подбати про реальні проблеми країни.