В індійському мегаполісі Мумбаї нещодавно з-під варти звільнили голуба ... якого протягом восьми місяців утримували у ветеринарній лікарні.

Причиною такого тривалого ув'язнення бідного птаха стали підозри в шпигунстві на користь Китаю, які згодом виявилися безпідставними. Про курйозну історію пернатого агента розповіло індійське видання WION.

Голуб на підвіконні, скріншот: YouTube
Голуб на підвіконні, скріншот: YouTube

Все почалося минулого травня, коли поліція хімічного гіганта RCF раптово затримала голуба на причалі Пір-Пау в передмісті Мумбая Чембур. Причиною затримання стали підозрілі "китайські ієрогліфи", які помітили птаха. Цей дивовижний голуб мав під крилами загадкове послання невідомою мовою, схожою на китайську. Це одразу викликало підозри у шпигунстві.

Хоча спочатку справа була зареєстрована як можливий випадок шпигунства на користь Китаю, подальше розслідування призвело до несподіваної розв'язки.

Популярні новини зараз
В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Графіки відключень будуть не лише світла, а і газу Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем
Показати ще

Голуб
Голуб

Зрештою всі звинувачення щодо пернатого "агента" було знято, адже з'ясувалося, що він мав набагато невинніше минуле. Слідчі дізналися, що насправді це був перегінний птах із Тайваню, який брав участь у змаганнях на відкритій воді.

Під час одного з таких перельотів відважний пернатий спортсмен перетнув державний кордон Індії та раптово приземлився на його території. Після того, як були спростовані всі підозри у шпигунстві, а ветлікарі підтвердили, що птах абсолютно здоровий, лікарня нарешті випустила голуба на волю за попереднім дозволом поліції.

Нагадаємо, 16,5 тисяч доларів за нестерпний запах: жінка відсудила чималу компенсацію у колишнього обранця

Як повідомляв "Знай.ua", зелені чіпси налякали хлопця, який просто хотів подивитися кіно: що це за "аномалія"

Знай.ua писав, побачив потойбічне життя 96 разів: пенсіонер встановив унікальний рекорд - бачить райську галявину досі