У березні 2023 р. сталася жахлива трагедія за участю двох священнослужителів із Сосновецької єпархії у Польщі.

Спочатку було знайдено тіло 26-річного диякона біля Католицького дому навпроти Сосновецького собору. Рани на тілі вказували на вбивство. За півтори години під потяг кинувся місцевий священик, який, за версією слідства, і вбив іншого служителя.

Церква, молитва, фото: Знай.ua
Церква, молитва, фото: Знай.ua

Самогубство стало фатальним фіналом жахливого злочину.

Як з'ясувалося зі змісту заповіту отця Роберта Ш., він ретельно планував убивство. Причиною цього стала психічна хвороба священика. Однак єпископ Сосновецький, незважаючи на знання про стан здоров'я отця Роберта, не міг нічого зробити, адже той мав дійсну медичну довідку.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
Показати ще

26-річний диякон та священик служили разом у кафедральному соборі Сосновця з вересня 2022 року. За версією слідства, вони могли конфліктувати через особисте життя або професійну заздрість щодо посад. Це і стало причиною трагедії, що сколихнула всю єпархію.

Церква, фото: Знай.ua
Церква, фото: Знай.ua

І жили вони зовсім недалеко один від одного. Якщо священик жив у парафіяльному будинку біля собору, то 26-річний хлопець через дорогу в Католицькому домі.

Нагадаємо, жінка гуляла з сином і допомогла народитися кровожерливому хижакові: без неї не вижив би

Як повідомляв "Знай.uа", копи посадили голуба до в'язниці, думаючи, що він шпигун: чому його потім відпустили

Знай.uа писав, згоріли живцем? Наречений та наречена спалахнули просто на весіллі, але вони продовжували йти за руки