Уряд Австралії має намір ухвалити закон, який надасть працівникам право не реагувати на дзвінки чи повідомлення від керівництва у неробочий час.

Згідно із цим законопроектом, роботодавці не зможуть карати співробітників за ігнорування таких звернень. У той же час компанії, які порушуватимуть це правило, ризикують отримати штрафи. Про це повідомляє Reuters.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Як зазначив прем'єр-міністр Ентоні Албанезе, мета – захистити баланс між роботою та особистим життям людей.

"Якщо людині не платять за 24-годинну роботу, то й карати її не можна за те, що вона недоступна цілодобово", - наголосив він.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

У той же час, деякі політики та бізнес-асоціації застерігають, що це обмежить гнучкий графік і негативно позначиться на конкурентоспроможності компаній. Адже австралійці щорічно працюють у середньому 6 тижнів понаднормово, що коштує економіці понад 60 мільярдів доларів США неоплачуваної праці.

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Подібне законодавство про "право відключатися" вже діє у багатьох країнах ЄС, зокрема у Франції та Іспанії. Австралія також прагне захистити інтереси працівників та приборкати "цифрове рабство".

Нагадаємо, подумав, що лотерейний квиток підніме настрій: чоловік виграв 100 тис доларів у найжахливіший день

Як повідомляв "Знай.uа", без шансів на відпочинок: що чекає на українських працівників цього місяця

Знай.ua писав, адвокат розповів, чи можна прогуляти роботу під час повітряної тривоги