Сьогодні інвестори можуть вкладати кошти не лише у традиційні активи, а й у так звані "тематичні" – пов'язані із популярними у всьому світі напоями.

Зокрема це стосується ф'ючерсних контрактів на каву, какао або навіть кока-колу. І ці інструменти можуть давати чималі доходи. Наприклад, вартість ф'ючерсів на каву в 2023 році досягла рекордних 2800 доларів за тонну через зростання попиту та подорожчання добрив.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Ще вигіднішим виявилось какао – до 3500 доларів за тонну. Причиною стало падіння виробництва какао-бобів у Західній Африці та одночасне збільшення попиту на шоколад у світі.

Експерти прогнозують, що ціна на ф'ючерси популярних напоїв зростатиме й надалі через дефіцит пропозиції та збільшення попиту. Отже, учасники ф'ючерсного ринку матимуть добрі можливості для заробітку у 2024 році.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Окремо слід відзначити акції світових виробників безалкогольних напоїв, наприклад, Coca-Cola. Незважаючи на змішану динаміку, у 2023 році їхня вартість зросла до $64 за штуку на хвилі гарного квартального звіту компанії. Аналітики прогнозують подальше зростання фінансових показників Coca-Cola, а відтак і ціни її акцій.

Coca-Cola, скріншот: Youtube
Coca-Cola, скріншот: Youtube

Отже, іноді можна придивитися до того, щоб вкластися в "тематичні" активи, пов'язані з популярними напоями, що може бути досить вигідним, особливо в умовах зростання попиту та обмеженої пропозиції. Проте з усім треба розібратись.

Нагадаємо, одна декларація, тисячі запитань: народний депутат Ганна Скороход купила квартиру під час війни, але прогавила біткоїни

Як повідомляв "Знай.uа", російські бабусі намагаються заробити у "вебкам", щоб оплатити комуналку та їжу: "Не вистачає"

Знай.ua писав, за ці копійки готові дати понад 5 тис. гривень: як виглядають цінні монети