Волинський суд оштрафував на 68 тисяч гривень львівського програміста, який вирішив видати себе за залізничника, щоб тікати до Польщі.

Громадяни стають дедалі більш хитромудрими у питанні ухилення від мобілізації. Як йдеться у вироку (Шацький районний суд), підозрюваним виявився співробітник компанії Gameloft. У вересні 2022 року він домовився в інтернеті про підробку документів машиніста тепловоза "Укрзалізниці" для поїздки на відрядження.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

За це програміст заплатив 82 тисячі гривень. На прикордонному пункті "Ягодин" чоловік подав ці папери, щоб виїхати до Польщі. Однак його викрили та затримали співробітники прикордонної служби. На суді обвинувачений визнав провину та розкаявся. Було укладено угоду з прокурором.

Суд оштрафував львів'янина на 68 тисяч гривень за спробу незаконного перетину кордону та використання підроблених залізничних документів (за частиною 5 статті 27, частиною 3 та 4 статті 358 ККУ). Тюремного терміну українцеві вдалося уникнути.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Укрзалізниця, вокзал, потяг, фото: Знай.ua
Укрзалізниця, вокзал, потяг, фото: Знай.ua

Варто зазначити, що у четвер, 8 лютого 2024 року, прикордонники зловили групу із 40 осіб (що є абсолютним рекордом). Усі вони намагалися перетнути кордон на двох мікроавтобусах, заплативши за це від 4500 до 8500 доларів. Угорщина на них "чекала", але нічого не вийшло.

Нагадаємо, українці не очікували, але повістки видають у нових місцях: де можна "потрапити в добрі руки"

Як повідомляв "Знай.ua", мобілізація в Україні: кого планують закликати насамперед

Знай.ua писав, навіть "заброньованим" і з відстрочкою: кому з українців вручатимуть повістки повторно