Нещодавно один із пасажирів рейсу Boeing із Великобританії до Індії злякався, помітивши за вікном, що крило літака обклеєне сірою клейкою стрічкою.

Його дружина від жаху сказала, що краще б ніколи цього не бачила. Про це повідомляє New York Post. 62-річний чоловік зізнався, що за все життя жодного разу не стикався із такою ситуацією у польоті.

Літак Jet2, скріншот: Youtube
Літак Jet2, скріншот: Youtube

Тим більше, що стрічка під час польоту почала частково відклеюватися, що викликало додаткову тривогу.

Однак представники компанії Boeing запевнили, що це абсолютно безпечно та дозволено авіаційними регуляторами.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Лента є матеріалом, схваленим Федеральним управлінням цивільної авіації (FAA) для певних тимчасових ремонтних робіт", - заявляють там.

Ймовірно, у цьому випадку вона була використана для вирішення проблем з відшаруванням фарби на крилі Boeing 787. Тобто стрічка не склеює пошкодження, а запобігає подальшій поломці, доки літак не буде відремонтований в ангарі.

Крило літака в скотчі, скріншот: Youtube
Крило літака в скотчі, скріншот: Youtube

Тому, якщо ви раптом побачите подібне до ноу-хау, панікувати і думати, що ви скоро помрете - не варто. Це цілком нормальний процес в авіації. Українцям важливо знати про це, адже колись цивільна авіація обов'язково повернеться до нашого неба.

Нагадаємо, пасажир літака вибрався на крило, щоб врятувати життя: 77 людей залишилися в боргу

Як повідомляв "Знай.uа", хлопець пожартував із друзями, що підірве літак — пасажирів супроводжували 2 винищувачі

Знай.ua писав, пасажир літака хотів сходити в туалет, а опинився в пастці: врятувати ніхто не міг