Усі ми відзначили Новий рік у ніч із 31 грудня на 1 січня. Однак також відомо, що в Китаї це свято відзначають пізніше.

У 2024 році китайський Новий рік припадає на сьогодні, 10 лютого. Чарівний початок Китайського Нового Року зумовлений другим молодим місяцем після зимового сонцестояння. Дивовижно, що за місячним календарем, китайці зустрічатимуть не 2024 рік, а вражаючий 4721. Завершиться цей період 28 січня 2025 року.

Новий рік, фото з вільних джерел
Новий рік, фото з вільних джерел

Традиції китайського Нового року

Згідно з давнім міфом, кожен Новий рік китайці ховаються від чудовиська на ім'я Нянь, щоб запобігти руйнуванню своїх будинків. Легенда свідчить, що чудовисько боїться червоного кольору, і тому будинки прикрашаються червоними візерунками з паперу, ліхтарями та парними написами з побажаннями щастя. Ця любов до червоного кольору сягає давнини, коли дитина в червоному одязі відлякала Няня.

Перед настанням свята китайські сім'ї акуратно прибирають свої будинки, вважаючи, що це приносить удачу та звільняє місце для щастя. Сімейні столи накриваються чудовими частуваннями, серед яких обов'язково присутні м'ясо, риба та традиційні пельмені цзяоцзи. Цей обід об'єднує сім'ю, навіть тих, хто працює чи навчається далеко від дому.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Китайський Новий рік, фото: вільне джерело
Китайський Новий рік, фото: вільне джерело

2024 рік Дракона обіцяє принести із собою зміни та потужні енергетичні потоки, тому важливо внести до будинку елементи, які відповідають цій енергії. Тому, сьогодні ж сходіть у магазин і придбайте щось із того, що весь рік Дракон не випускав вас із щастя та удачі.

Символ Дракона в інтер'єрі

Цього року особливо актуально додати до будинку фігурки чи зображення дракона. Цей міфічний символ має мудрість і силу, допомагаючи долати перешкоди на шляху до успіху. Розмістіть статуетки або картини із зображенням дракона так, щоб вони залучали позитивну енергію до вашого будинку.

Дракон, символ 2024 року, фото Pinterest
Дракон, символ 2024 року, фото Pinterest

Червоний колір як удача

Червоний колір традиційно вважається символом успіху та захисту. Прикрасьте свій будинок червоними ліхтарями чи прикрасами, щоб створити атмосферу радості та благополуччя. Це не тільки приверне позитивну енергію, а й нагадає про цінності сім'ї та домашнього вогнища.

Рослини для росту та розвитку

Рослини, такі як бамбук або грошове дерево, символізують зростання та розвиток. Вони не тільки покращать якість повітря у вашому будинку, а й допоможуть підтримати життєву енергію його мешканців.

Кристали та каміння для гармонії

Використовуйте кристали, такі як аметист або рожевий кварц, щоб посилити енергію року Дракона та залучити до будинку гармонію та захист.

Дракон, символ 2024 року, фото Pinterest
Дракон, символ 2024 року, фото Pinterest

Нагадаємо, що успіх прийде, можна навіть не напружуватися: 4 знаки Зодіаку, за якими удача буквально женеться.

Раніше ми повідомляли, що Овнам – корал, Близнюкам – діамант: яке каміння обрати у 2024 році, щоб здійснити всі свої бажання.