У народі це свято називають Мартіановим днем, тому що в православ'ї вшановують Мартіана Кесарійського, якого іноді називають Мартіаном Палестинським.

Але в нас його ще називали Мартином чи просто Світлим днем. Предки вважали святого Мартіана захисником сімей, що може врятувати від грішної пристрасті.

Свята 26 лютого, фото: pixabay
Свята 26 лютого, фото: pixabay

Тому йому слід помолитися з самого ранку, щоб очистити душу. Тому потрібно обов'язково прибрати весь будинок, сміття потрібно прибрати з кожного куточка, щоб усе було ідеально чистим.

Немає заборони на роботу на Мартина, навіть навпаки, необхідно більше працювати. Це принесе вам успіх та успіх. Обов'язково підіть до церкви і поставте свічки за упокій мертвих близьких. Тому треба піти на цвинтар і покласти хліб на могили. Іноді ще ставлять чарку з бражкою, але церква забороняє алкоголь на цвинтарі будь-коли.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Увечері подивіться на зірки. Якщо вони світять яскраво, то родичі, що померли, дивляться на вас і кажуть «дякую» за увагу та частування. Можете покликати померлу близьку людину на ім'я та розповісти про свої проблеми. Є повір'я, що вони зможуть допомогти вам. Крім того, потрібно подати гроші або частування жебракам та знедоленим.

Свята 26 лютого, фото: pixabay
Свята 26 лютого, фото: pixabay

Краще більше часу проведіть на кухні і приготуйте їжі про запас. Матері розповідають дочкам про премудрості сімейного життя та стосунків із чоловіком та його рідними. Так проводять різні ритуали поліпшення зору. Наприклад, людина, яка погано бачить, має піти надвір опівночі і з простягнутими руками попросити зірки світити трохи яскравіше для неї. Потім треба втерти очі і піти без оглядки.

Що не можна робити 13 лютого

Серед заборон, що сьогодні не можна робити – лаятися, з'ясовувати стосунки та лінуватися.

Народні прикмети не радять жінкам займатися рукоділлям – вишивати, шити, в'язати, прясти, інакше можна заробити проблеми із зором. Також не варто цього дня приймати поспішних рішень та робити великі покупки.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Великдень у 2024 буде пізнім, а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції.

Раніше ми повідомляли про дві молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.