Сьогодні православні відзначають День Рівноапостольного Кирила, вчителя Словенського, якого на Русі наші предки прозвали Весноуказачем, бо сьогодні можна було дізнатися, яка погода буде навесні.

Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде холодною. Наші пращури помітили, що наші пращури намагаються зробити так, щоб сніг залишився на землі і коли розтане, наситив землю вологою. Тому чоловіки виходили втоптувати сніг у полі та удобрювали землю.

Саме час, щоб покращити ґрунт, якщо у вас є ділянка. А якщо ні, просто підгодуйте кімнатні рослини.

Ще сьогодні було прийнято пити збитень, щоб зігрітися. Це такий традиційний гарячий солодкий слов'янський напій, який має цілющі властивості за рахунок меду, трав та прянощів. Кожна сім'я мала свій рецепт і готувала його повсюдно, особливо взимку. Навіть сьогодні вживають цей напій. Ви можете приготувати його самостійно або просто купити в магазині. Є заварний та простий збитень, заварний готується зброджуванням сусла з меду та патоки з приправами. Так виходить слабоалкогольний напій, схожий на пиво. Особливо цього дня його готували чоловіки для дружин. Воду треба було взяти із семи святих джерел і змішати з місцевою водою, перетовкти з травами в золотій ступі. Такий самий напій необхідно принести повитусі. Їх сьогодні теж шанували, тож не забудьте виявити подяку до акушера або хоча б до гінеколога.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також сьогодні заведено готувати пиріжки з різними начинками. Потрібно покликати гостей, але вони мають принести готель у вигляді їжі, напою чи невеликого подарунка для дитини. Також вважається, що покупки, зроблені сьогодні будуть дуже корисними і прослужать довго.

Що не можна робити 14 лютого

Серед заборон, що сьогодні не можна робити - поганословити, пліткувати і сваритися. Потрібно особливо стежити за своїми словами, щоб не сказати зайвого і, не дай Боже, образити будь-кого.

Народні прикмети не радять у цей день йти лікувати зуби – користі від цього не буде, а також стригти волосся.

Нагадаємо, що Великдень у 2024 буде пізнім , а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції.

Раніше ми повідомляли про 2 молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.