Людська діяльність, що спричинила глобальне потепління, завдає непоправної шкоди планеті.

Зокрема, вчені попереджають про масштабні зміни в океанічних течіях найближчим часом. Наслідки цих процесів для європейського континенту можуть виявитися катастрофічними. За даними вчених, в Атлантичному океані спостерігається уповільнення Гольфстріму – потужної теплої течії, що зігріває західну Європу. Про це повідомляє Live Science.

Одна з основних систем циркуляції океану (АМОС) переносить теплі води з Мексиканської затоки північ, де вони охолоджуються в Ісландії. Цей процес забезпечує м'який клімат Великобританії та Ірландії. Однак комп'ютерне моделювання свідчить: людство наближається до критичної точки. Подальше уповільнення AMOC може спричинити раптові та непередбачувані зміни клімату по всій Землі.

Зокрема, у Північно-Західній Європі температура може знизитись на 9-27 градусів за Цельсієм. Континент загрожує настанням нового льодовикового періоду! Тоді як на південних широтах спека тільки посилиться.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Непогода. Фото: Youtube
Непогода. Фото: Youtube

Такі різкі коливання клімату призведуть до нестачі їжі, масової загибелі екосистем та інших глобальних наслідків. Південні регіони України через це в небезпеці - через підвищення рівня світового океану області можуть піти під воду.

Нагадаємо, війна не єдина проблема? Україну через погоду можуть "заполонити" біженці з Африки та Азії

Як повідомляв "Знай.ua", сильні снігопади та тріскучі морози до -20: в Україну йде похолодання

Знай.ua писав, невже відігріємося: від прогнозу погоди на тиждень вже стає трохи тепліше