Одеса нещодавно потрапила до заголовків новин завдяки неймовірній історії хлопчика Лева та його родини.

Цей хлопчик народився з рідкісним генетичним захворюванням – синдромом Беквіта-Відемана, яке спричинило аномальне зростання його мови. Язик Лева виявилася вп'ятеро довшою за норму! Батьки Лева розповіли, що підозрювали щось недобре ще під час вагітності, коли на ультразвуковому обстеженні лікар зауважив, що ненароджений ще Лев активно "показує язичок". Спочатку це здавалося чимось милим, але згодом лікарі поставили страшний діагноз. Про це повідомляє "Охматдит" у Facebook.

Хлопчик з довгим язиком, фото: Facebook
Хлопчик з довгим язиком, фото: Facebook

Незважаючи на захворювання, Лев народився абсолютно здоровим хлопчиком вагою понад 4 кг. Проте величезний язик відразу став проблемою - Лев ледве міг їсти навіть із пляшечки, а вже про тверду їжу не було чого й мріяти. Лікарі в Одесі сказали, що в Україні немає жодного фахівця з досвідом лікування таких випадків та порадили шукати допомоги за кордоном. Однак батьки Лева завдяки друзям у Львові дізналися про американських лікарів, які регулярно приїжджають сюди.

Після консультацій із закордонними колегами, львівські хірурги все ж таки зважилися на складну операцію з укорочення мови Лева. За словами Романа Огоновського, керівника центру, де працюють ці лікарі, мали певний досвід подібних операцій на пухлинах мови у дорослих пацієнтів. Але операція на дитині була унікальною.

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Хлопчик з довгим язиком, фото: Facebook
Хлопчик з довгим язиком, фото: Facebook

Спільними зусиллями українські та американські хірурги провели часткову резекцію мови Лева із застосуванням найсучасніших методів. Головне завдання – не просто вкоротити мову, а зробити це так, щоб Лев знову міг їсти, дихати та розмовляти.

Операція пройшла успішно і язик Лева тепер практично нормального розміру. Вперше у житті хлопчик може легко сховати його у роті. За словами матері, Лев зараз наново вчиться всім базовим навичкам – їсти, пити, розмовляти. Вона логопед за освітою, вона допоможе синові.

Нагадаємо, 18-річна українка померла під час пластичної операції: просто хотіла гарний носик

Як повідомляв "Знай.uа", міністра оборони екстрено госпіталізували: сечовий міхур не дає спокою

Знай.ua писав, "я вижив": В'ячеслав Узєлков налякав українців, раптово опинившись у лікарні