Дослідники проаналізували різні глобальні кліматичні моделі, щоб подивитися на майбутні кліматичні сценарії та те, як вони можуть вплинути на водопостачання та попит на воду.

Внаслідок чого з'ясувалося, навіть зусилля щодо більш ефективного використання води в муніципальних та промислових секторах буде вкрай недостатньо для запобігання дефіциту.

Як запевняють вчені, результати демонструють – скорочення водокористування у сільському господарстві, ймовірно, відіграватиме головну роль в обмеженні нестачі води у майбутньому.

Також фахівці врахували зростання населення. Була використана модель водовіддачі для оцінки кількості води, яка стане доступною для користування по всій країні, та змоделювали, як ця вода поставлятиметься чи зберігатиметься в резервуарах для майбутнього використання.

Популярні новини зараз
Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне
Показати ще

Завдяки цьому дослідженню з'ясувалося, що зміна клімату та зростання населення можуть становити серйозні проблеми в деяких регіонах США, особливо в центральній та південній частинах Великих рівнин, у південно-західних та центральних штатах, у тому числі в Каліфорнії, а також у деяких районах на півдні .

Вчені розповіли, що зниження рівня водоспоживання на душу населення, що продовжується, буде недостатнім, щоб уникнути нестачі води, що насувається, через сукупний вплив зростання населення і зміни клімату.

Також експерти розглянули різні адаптивні стратегії для зниження прогнозованої нестачі води, такі як збільшення ємності водоймища, відкачування більшої кількості води з підземних водоносних горизонтів та відведення більшої кількості води з струмків та річок.

Збільшення розмірів водосховищ не виглядає багатообіцяючим для запобігання нестачі води, особливо в тих частинах США, які, як очікується, стануть сухішими в міру зміни клімату.

Подальше скорочення запасів підземних вод могли б допомогти зменшити майбутню нестачу в багатьох сферах, але пов'язані з серйозними соціальними та екологічними витратами.

Щоб уникнути цих витрат, підвищення ефективності зрошення має стати першочерговим завданням, і подальша передача води із сільського господарства до інших секторів матиме важливе значення, вважають автори дослідження.

Нагадаємо, що лікар назвала топ-3 найнебезпечніші продукти для мозку: втратите і пам'ять, і увагу.

Раніше ми повідомляли, що вчені зруйнували міф про горіхи: велике пузико не зросте.