У церковному календарі це день вшанування пам'яті преподобного Тимофія Олімпійського, пустельника.

Інші назви свята: "Тимофей", "Тимофей весняний", "Весняк".

Вже незабаром весна, а отже слід насичувати організм вітамінами та сонцем. Сьогодні слід якнайбільше часу провести на свіжому повітрі. Наші предки вважали вважали, що просто довго гуляючи на вулиці цього дня, можна зміцнити здоров'я, трохи загартувати організм і уберегти себе від хвороб. Щоби на вулиці можна було погуляти довше, навіть спеціально збиралися галасливою компанією, розповідали жарти та історії. Молодим людям також слід сьогодні попрацювати вдома.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Але цей день вважався не дуже добрим, сьогодні починають буяти темні сили, які прокинулися після зимової сплячки. Тому слід провести невеликий обряд, щоб вигнати нечисть. Для цього потрібно розвести багаття. Вогонь пов'язаний зі світлом сонця, і злі духи бояться його. Від цього вогню слід підпалити схожість смолоскипа і обійти з ним поле, щоб зберегти врожай. Якщо ви живете в квартирі, пойдіть зі свічкою по всіх кімнатах, особливу увагу приділяючи кутам. Свічку краще брати церковну.

Також цей день добре підходить для очищення тіла, а душі від гріхів. Якщо все-таки вийшли гуляти і розвели багаття, слід перестрибнути через нього, це допоможе очиститись.

Ще сьогодні потрібно викинути зайвий мотлох, очистити будинок від усього зайвого, що скупчилося за зиму, так ви позбавитеся гір і бід. А якщо купити нове взуття, то воно дуже довго прослужить. І є ще один важливий момент, який неодмінно потрібно зробити 21 лютого. Якщо ви розпочали якусь справу, то закінчіть її сьогодні ж, доводьте все до кінця.

Взуття Фото: скрін youtube
Взуття Фото: скрін youtube

Що не можна робити 21 лютого

Не можна займатися фізичною працею, піднімати важкі предмети, порушувати правила безпеки та робити різкі рухи. Підвищується ризик травм та розтягувань.

Не можна нікому заздрити. Якщо заздритимете, то нас вас поширять проблеми та тривоги людини.

Невдалий день для риболовлі.

Будьте обережні з гострими та колючими предметами – зростає ризик порізів.

Нагадаємо, що Великдень у 2024 буде пізнім, а значить і Масляну треба почекати: дати свята та головні традиції.

Раніше ми повідомляли про дві молитви, щоб ваш Ангел-Хранител вас почув: для захисту та здоров'я.