На Сонці сталися відразу три потужні спалахи класу Х. Найбільш руйнівним серед них був спалах класу Х6.3.

Подібні за силою сонячні бурі відбувалися востаннє ще 2017 року. А на всій території Сполучених Штатів Америки було зафіксовано масштабний збій у роботі стільникового зв'язку. Про ці неординарні події на Сонці та їх можливий вплив на Землю повідомляє авторитетне наукове видання Space.

Спалахи на сонці. Фото: Youtube
Спалахи на сонці. Фото: Youtube

Справді, потік сонячної енергії, що виникає під час таких спалахів, досягає нашої планети за лічені хвилини і може викликати тимчасове відключення зв'язку. 22 лютого на території США відбулися масштабні перебої у роботі стільникових мереж, про що заявили провідні мобільні оператори цієї країни. У пресі з'явилися припущення, що проблеми могли виникнути саме через потужні сонячні спалахи, зафіксовані астрономами. Однак поки що залишається нез'ясованим, чи існує прямий зв'язок між цими подіями.

Раніше вчені інформували, що Сонце перебуває на порозі своєї активної 11-річної фази – так званого сонячного максимуму.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Спалахи на сонці. Фото: Youtube
Спалахи на сонці. Фото: Youtube

Такі потужні прояви сонячної активності, безумовно, становлять велику загрозу для супутникового зв'язку та енергомереж на Землі.

Нагадаємо, моральний стан впаде "до плінтуса", але дозволить перемогти: карпатський мольфар дав прогноз щодо важкої долі України

Як повідомляв "Знай.uа", тиждень обіцяє бути важким: на Землю насувається сильна магнітна буря

Знай.uа писав, війна не єдина проблема? Україну через погоду можуть "заполонити" біженці з Африки та Азії