У Великій Британії щаслива подружня пара придбала будинок. Оскільки житло було досить старовинним і від попередніх мешканців залишилося багато предметів, сім'я вирішила навести порядки.

Коли вони дісталися горища натрапили на безліч старовинних речей, які почали розбирати.

Пізніше подружжя було по-справжньому вражене! Речі, знайдені парою виявилися дуже цінними і, як з'ясувалося, всі вони були привезені свого часу з палацу індійського імператора Типу Султана.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Всі ці цінності: зброя, чотири мечі, щит, коробка для горіхів, кільце і штопор із золотим покриттям привіз до Великобританії майор Томас Харт після закінчення Четвертої англо-майсурської війни.

Тоді війська під проводом герцога Веллінгтона, колишнього прем'єр-міністра Великобританії Артура Велслі, здобули в Індії нищівну перемогу.

Сам Уеслі відомий також як державний діяч, фельдмаршал, учасник Наполеонівських воєн та переможець битви при Ватерлоо.

Серед знайдених артефактів був пістолет, який належав самому правителю Індії та називався "Тигр Майсура". Саме з цією зброєю в руках він бився з англійцями у своїй останній битві.

Ці артефакти сім'я Томаса Харта передавала з покоління в покоління, ну а тепер, подружжя, яке знайшло їх на своєму горищі в будинку в Беркширі, стали їх щасливими власниками.

Зазначимо, що вартість цих предметів є неймовірною. Наприклад, три роки тому на аукціоні подібні речі були продані приблизно за 8 мільйонів доларів.

[quote author=""]"Ця сім'я витягла справжнісінький щасливий квиток! Я мало не зомлів, коли їх побачив. Вони мають величезну цінність!" - Сказав власник аукціонного будинку.

Цю колекцію вирішено продати на аукціоні, який відбудеться 26 березня у готелі Milton House в Оксфордширі.

Британські війська розпочали війну проти Типу Султана після того, як дізналися, що Наполеон Бонапарт запропонував індійському правителю об'єднатися у боротьбі з англійцями. Британці у цій війні здобули перемогу, а потім вивезли всі скарби з палацу Типу до себе на батьківщину.

Нагадаємо, що пара пенсіонерів "зламали" систему та виграли 26 мільйонів: шанс був один майже на чверть мільярда.

Раніше ми повідомляли, що дівчина побачила, що виграла "джекпот" і вже встигла "витратити" 54 мільйони, як розкрилася правда: "Скажіть мені, чому".