Зміна клімату стає все більш відчутною загрозою для всього Європейського континенту. Агентство Європейського Союзу з навколишнього середовища застерігає, що країнам по всій Європі слід негайно розпочати підготовку до катастрофічних наслідків, спричинених глобальним потеплінням.

Йдеться про ризики, які варіюються від руйнівних повеней до смертоносних хвиль спекотної погоди, які торкатимуться економіки та соціальної сфери вже в поточному столітті. Про це повідомляє Reuters.

Виверження вулкана. Фото: Reuters
Виверження вулкана. Фото: Reuters

Вчені-кліматологи наполегливо закликають політиків усвідомити актуальність ситуації та розробити ефективні плани дій щодо подолання цих загроз. Статистичні дані свідчать, що Європа є регіоном планети, де процеси глобального потепління відбуваються вдвічі швидше, ніж у інших куточках земної кулі.

За словами експертів, масштаби збитків значною мірою залежатимуть від того, наскільки оперативно та рішуче політичні лідери вживатимуть необхідних заходів для підготовки суспільства. Йдеться, зокрема, про оновлення системи страхування, проектування стійкої інфраструктури та впровадження нових законодавчих норм, покликаних захистити життя та здоров'я людей, які працюють просто неба, від смертельно спекотної погоди.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Цунамі в Індонезії (грудень, 2018)
Цунамі в Індонезії (грудень, 2018)

Кліматологи застерігають, що без вжиття термінових заходів більшість кліматичних ризиків, з якими стикатиметься Європа, можуть досягти критичного або навіть катастрофічного рівня вже протягом поточного сторіччя. Серед них – загрози здоров'ю населення, сільськогосподарської галузі та інфраструктурних об'єктів.

Прогнози вчених вселяють жах: до кінця XXI століття від смертельних хвиль спекотної погоди можуть загинути сотні тисяч людей, а економічні втрати тільки від прибережних повеней можуть перевищити 1 трильйон євро щороку.

Нагадаємо, 22-річний французький воїн перед загибеллю в Україні залишив матері останні слова: "Єдине, про що шкодую..."

Як повідомляв "Знай.uа", гроші в обмін на шлях додому: Україна почне викуповувати своїх біженців у Європи

Знай.uа писав, Польща дорого заплатить за розсипане українське зерно: екстрасенс попередила про тяжкі наслідки