У Південній Африці кит випадково проковтнув туроператора Рейнера Шімпфа. Чоловік після інциденту дивом залишився живим.

На підтвердження тому у Мережі з'явилося відео та фото. Ролик опубліковано на YouTube-каналі Barcroft Animals.

Сам інцидент стався ще у лютому у затоці Алгоа. Тоді 52-річний Шимпф як гід відправився з туристами спостерігати за величезними одвірками сардин, які пливли на північ і йшли в океан. Коли гурт опинився за 40 кілометрів від берега, Шімпфа проковтнув кит.

Дайвер у Південній Африці вижив після того, як його проковтнув кит, повідомляє Daily Mail. Чоловіка затягнуло в пащу кита разом із одвірком сардин, проте 51-річний Райнер Шімпф не піддався паніці і зміг уціліти.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Інцидент стався у Порт-Елізабет на схід від Кейптауна. Чоловік занурювався під воду, щоб спостерігати за морськими мешканцями та зробити ефектні знімки.

Якоїсь миті вода несподівано завирувала, на поверхні з'явився кіт і ковтнув дайвера. За словами фотографа, все навколо потемніло, він нічого не бачив, у нього перехопило подих, навіть здалося, що ссавець зараз затягне його на дно. Це все відбувалося за 40 кілометрів від берега.

Колега Шімпфа, що залишився на кораблі, з жахом спостерігав за тим, що відбувається, проте зміг зробити кілька знімків інциденту.

Дайвер зміг вирватися з полону лише завдяки своєму 15-річному досвіду, який допоміг йому зберегти спокій та не панікувати. Він самостійно доплив до берега.

За словами потерпілого, все сталося надто швидко, тому він навіть не встиг злякатися. Каже, що в таких ситуаціях немає часу для страху". Гід діяв швидко і йому вдалося вибратися з пащі кита. Сам Шимпф не постраждав. Після того, що трапилося, його родина заявила, що кити - не "людожери", а "ніжні тварини" ".

Нагадаємо, що тарань, густера, краснопірка – отруюють нас глистами: яку рибу заборонили їсти українцям.

Раніше ми повідомляли, що в Одесі біля берега помітили акулу - чи варто українцям чекати на небезпеку.