Вчені знайшли викопні залишкитварини, що жило колись одночасно з динозаврами. Найдивовижніше, що цей вид зберігся до сьогодні – це таргани.
Ці комахи з'явилися вперше ще 300 млн років тому і мешкали у темних та вологих печерах, у яких найкраще адаптувалися до умов навколишнього середовища.

таргани, фото Pxhere
таргани, фото Pxhere

У М'янмі знайшли пару скам'янілих печерних тарганів у бурштині, вік яких близько 99 млн. років. Це доводить, що таргани не лише жили за часів динозаврів, а й пережили льодовикові періоди, глобальне потепління, вимирання цілих видів та падіння астероїдів.

скелет динозавра, фото GettyImages
скелет динозавра, фото GettyImages

Раніше передбачалося, що печерні таргани виникли 65 млн. років тому за часів кайнозойської ери. Але знахідка у бурштині все змінила. Генетичний аналіз показав, що дана пара особин справді є ровесниками динозаврів.

таргани, фото Pxhere
таргани, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Нагадаємо, що давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто. 2600 років тому в стародавньому Єгипті була проведена хірургічна операція неймовірної складності для тих часів.

Раніше ми повідомляли, що побудований за життя Ісуса: археологи розкопали унікальний храм - 21 поховання зводить з розуму.

Також стало відомо, що динозаври – птахи? Археологи натрапили на страшну знахідку в озері - чекали сотні мільйонів років цікавих людей.